Türk Akım'ı ve Mavi Akım’ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradı
Son dakika haberi! Rusya, Türk Akım'ı ve Mavi Akım’ı koruyan Rus donanmasına ait savaş gemisi saldırıya uğradığını açıkladı. Saldırı Ukrayna’ya ait insansız deniz araçlarıyla düzenlendi. Rus tarafı ise saldırının başarıyla püskürtüldüğünü duyurdu. Rus tarafının bu açıklamasından sonra geçtiğimiz aylarda yaşanan Kuzey Akım 1 boru hattındaki patlamalar tekrar gündeme geldi. Eylül ayında yaşanan patlamalarda Rus gazını Avrupa’ya taşıyan borular hasar görmüştü.
Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ukrayna ordusuna ait uçaklar, Karadeniz'de 'Ivan Hurs' gemisine yönelik saldırı gerçekleştirdi.
RUS DONANMASINA AİT SAVAŞ GEMİSİ SALDIRIYA UĞRADI | VİDEO İZLE

Rus tarafı ise saldırının başarıyla püskürtüldüğünü duyurdu.

İNSANSIZ HAVA HAVA BOTLARI İLE DÜZENLENDİ
Açıklamaya göre Rus ordusunun Karadeniz filosuna bağlı gemiye 'İnsansız hava botları' ile saldırı düzenlendi. Saldırı İstanbul Boğazı'na yalnızca 140 kilometre mesafede gerçekleşti.
Rus tarafı görevlerini yerine getirdiklerini bildirerek güvenliği tekrar sağlandığını aktardı.

KERÇ KÖPRÜSÜ'NDE DUMANLAR YÜKSELDİ
İngiliz basınında çıkan haberlere göre ise Vladimir Putin'in en güvendiği 'Casus' gemilerinden olan 'Ivan Hurs' 2017 yılında denize indirildi. Geminin saldırıya uğradığı anlarda ise Kırım'da bulunan Kerç Köprüsü'nden dumanların çıktığı Telegram kanallarında hızla yayıldı.

KUZEY AKIM SONRASI İKİNCİ SALDIRI
Rus tarafının bu açıklamasından sonra geçtiğimiz aylarda yaşanan Kuzey Akım 1 boru hattındaki patlamalar tekrar gündeme geldi. Eylül ayında yaşanan patlamalarda Rus gazını Avrupa'ya taşıyan borular hasar görmüştü.
RUSYA: KİEV'E SİLAH SEVKİYATI, HEDEFLERİMİZDEN VAZGEÇİRMEYECEK
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ukrayna'ya silah sevkiyatlarının, Rusya'yı "özel askeri operasyon" hedeflerinden vazgeçirmeyeceğini söyledi.
Zaharova, başkent Moskova'da düzenlediği haftalık basın toplantısında, güncel konularla ilgili açıklamalarda bulundu.
Ukrayna'ya F-16 savaş uçaklarının verilmesi ihtimalini değerlendiren Zaharova, Batılı ülkelerin Ukrayna'daki savaşın sona ermesini istemediğini belirterek, "Bu, çatışmaların tırmandırılmasının ve Avrupa kıtasındaki durumun istikrarsızlaşmasının diğer bir aşamasıdır. Kiev rejimine herhangi bir silah sevkiyatı, başlattığımız özel askeri operasyon kapsamında belirlenen hedeflerden vazgeçirmeyecek." ifadesini kullandı.

"TAHIL ANLAŞMASI KAPSAMINDA ÜRÜN VE LİMAN SAYISININ GENİŞLETİLMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL"
Karadeniz Tahıl Koridoru Anlaşması kapsamında kullanılan liman sayısı ve ihraç edilen ürün listesinin genişletilmesi ile ilgili soruya Zaharova, "Rus tarafı, uzman toplantıları sırasında diğer ilgili taraflara, ürün listesi ve liman sayısının genişletilmesinin söz konusu olmadığını defalarca dile getirdi." yanıtını verdi.
Zaharova, Rusya Tarım Bankası (Rosselkhozbank) dahil tüm Rus bankalarına SWIFT yaptırımlarının kaldırılması yönünde herhangi bir gelişmenin olmadığını belirtti.
Hafta başında ülkesinin Belgorod bölgesine Ukrayna sabotaj grubunun girmesine ilişkin Zaharova, "Buna benzer terör eylemleri, ileride de sert şekilde engellenecek." dedi.

