Tel Aviv'de Türk gazeteciler gözaltına alındı! Ankara'dan peş peşe tepki: Yakın takipteyiz
CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman İsrail'de gözaltına alındı. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhaneddin Duran Çakmak ve Kahraman'ın gözaltına alınması ile ilgili paylaşım yaptı ve "Gazeteci arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması için gerekli girişimleri yapıyor ve konuyu hassasiyetle takip ediyoruz." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik iseGazetecilerin bir an evvel serbest bırakılması gerekir." Konuyu yakından takip ediyoruz. ifadelerini kullandı.

Hızlı Özet Göster
- CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman İsrail'de gözaltına alındı.
- Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhaneddin Duran, gazetecilerin serbest bırakılması için gerekli girişimlerin yapıldığını ve konunun hassasiyetle takip edildiğini açıkladı.
- AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gözaltı kararının kabul edilemez olduğunu ve basın özgürlüğüne saldırı niteliğinde olduğunu belirtti.
CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman İsrail'de gözaltına alındı. İsrail barbarlığına Ankara'dan peş peşe tepkiler geliyor.
Türk gazeteciler İsrail'de gözaltına alındı, Fotoğaflar: Takvim
ANKARA'DAN PEŞ PEŞE TEPKİ
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhaneddin Duran, Çakmak ve Kahraman'ın gözaltına alınması ile ilgili paylaşım yaptı ve şu ifadelere yer verdi:
İsrail'in hakikati gizlemek için basına yönelik Saldırılarından biri ile daha karşı karşıyayız. CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman'ın İsrail'de gözaltına alındığını öğrendim. Gazeteci arkadaşlarımızın bir an önce serbest bırakılması için gerekli girişimleri yapıyor ve konuyu hassasiyetle takip ediyoruz.
AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konunun yakından takip edildiğini belirtti ve şu ifadeleri kullandı:
"İsrail güçlerinin CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak ve kameraman Halil Kahraman'ı gözaltına alması basın özgürlüğüne saldırıdır. Bu gözaltı kararı kabul edilemez. Gazetecilerin bir an evvel serbest bırakılması gerekir. Konuyu yakından takip ediyoruz."
