Orta Doğu'daki gerilim ABD-Rusya ve Ukrayna müzakerelerini etkiledi: Zelenskiy ertelendiğini duyurdu

Volodymyr Zelenskyy, ABD, Rusya ve Ukrayna arasında mart başında yapılması planlanan üçlü müzakerelerin, Orta Doğu’daki gelişmeler nedeniyle ertelendiğini açıkladı. Zelenskiy, savaşın sona ermesi için görüşmelere hazır olduklarını ve ABD tarafıyla temasların sürdüğünü belirtti.

Giriş Tarihi:
Orta Doğu'daki gerilim ABD-Rusya ve Ukrayna müzakerelerini etkiledi: Zelenskiy ertelendiğini duyurdu
ai haber özet Hızlı Özet Göster
  • Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD, Rusya ve Ukrayna arasında mart başında yapılması planlanan üçlü müzakerelerin ertelendiğini açıkladı.
  • Zelenskiy, erteleme kararının ABD'nin önceliğinin İran ve Orta Doğu'daki gelişmelere kayması nedeniyle alındığını belirtti.
  • Ukrayna lideri, müzakere heyetiyle bir araya geldiklerini ve ABD tarafıyla sürekli iletişim halinde olduklarını bildirdi.
  • Zelenskiy, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona ermesi amacıyla yapılacak görüşmeler için her zaman hazır olduklarını vurguladı.
  • Daha önce Cenevre ve Abu Dabi'de düzenlenen üçlü müzakerelerin dördüncü turunun yine Birleşik Arap Emirlikleri'nin başkenti Abu Dabi'de yapılması planlanıyordu.

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, ABD, Rusya ve Ukrayna arasında mart başında yapılması planlanan üçlü müzakerelerin yeni turunun Orta Doğu'daki gelişmelerden dolayı ertelendiğini bildirdi.

Orta Doğu'daki gerilim ABD-Rusya ve Ukrayna müzakerelerini etkiledi: Zelenskiy ertelendiğini duyurdu-2

Zelenskiy, sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı günlük görüntülü mesajında, Rusya-Ukrayna Savaşı'yla ilgili son gelişmeleri değerlendirdi.

Savaşın sona erdirilmesi için ABD, Rusya ve Ukrayna arasında mart başında yapılması planlanan üçlü müzakerelerin yeni turunun ertelendiğini aktaran Zelenskiy, "Şimdilik müttefiklerimizin önceliği ve tüm dikkati İran çevresindeki duruma odaklanmış durumda ve bu nedenle, Amerikan tarafının önerisiyle bu hafta için planlanan toplantı ertelendi." ifadelerini kullandı.

Zelenskiy, Ukrayna müzakere heyeti ile bugün bir araya geldiğini ve ABD tarafıyla sürekli iletişim halinde olduklarını belirtti.

Zelenskiy, savaşın sona ermesi amacıyla her zaman görüşmeler için hazır olduklarını açıkladı.

UKRAYNA KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNE İLİŞKİN MÜZAKERELER

Rusya, ABD ve Ukrayna arasındaki üçlü müzakerelerin ilk ve ikinci turu, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de 23-24 Ocak'ta ve 4-5 Şubat'ta yapılmıştı.

İsviçre'nin Cenevre kentinde 17-18 Şubat tarihlerinde de üçlü müzakerelerin üçüncü turu düzenlenmişti.

Müzakerelerin 4. turunun Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de mart başında yapılması planlanıyordu.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler