Mısır'da tarihin en büyük buluşması bugün
Milyonlarca Mısır halkı Cuma namazı sonrası, Kahire'de darbeye karşı çıkmak için toplanıyor
Ülkenin çeşitli kentlerinden gelerek Rabiatul Adeviyye'de toplanan göstericilerin sayısında sabah saatlerinden itibaren büyük artış yaşandı.

Gösteri yapılması için çağrı yapılan meydanlardan Nahda meydanında da dün akşam ezanıyla ailelerini yanlarına alarak eyleme gelen göstericilerin sayılarının arttığı gözlendi. Nahda Meydanı'ndaki gösteri platformundan yapılan açıklamada, cuma hutbesini İslami Meseleler Yüksek Kurulu Genel Sekreteri Salah Sultan'ın vereceği namazdan sonra Mursi'yi destek için Giza kentinden meydana doğru 4 yürüyüş düzenleneceği duyuruldu.
Mursi'nin görevine dönmesi için düzenlenen gösterilere destek veren gruplardan Cemaatu'l İslamiyye'nin sözcüsü Muhammed Hasan, gösteriler için Rabiatul Adeviyye meydanı, Nahda meydanı, Mısır Radyo ve Televizyon Kurumu (Maspero) binası önüyle Cumhurbaşkanlığı Sarayı önü olmak üzere 4 mekan belirlediklerini söylemişti.
Öte yandan askeri darbe öncesi Mursi aleyhine imza kampanyası başlatan Temerrud Hareketi de ülkede ulusal birliğin vurgulanması için Ramazan ayının ilk cumasında Tahrir meydanında ve Cumhurbaşkanlığı Sarayı önünde toplu iftarlar yapılması çağrısında bulunmuştu.

MESCİD-İ AKSA'DAN DESTEK VAR
Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa'da Ramazan ayının ilk Cuma namazında Müslüman Kardeşler coşkusu yaşandı. Filistinliler Mescid-i Aksa'nın duvarına dev bir Muhammet Mursi posteri astı. Ayrıca avluda Mısır bayrağı açıldı. Filistinliler Mısır'daki darbe sürecinde Müslüman Kardeşler ile Cumhurbaşkanı Muhammet Mursi'ye destek çıktı.

Mescid-i Aksa'daki Cuma namazına 75 bin Filistinli katıldı. Gece 03.00'ten itibaren onbinlerce Filistinli Batı Şeria'dan otobüslerle Kudüs'e geldi. Ancak hepsi içeri alınmadı. İsrail, güvenlik gerekçesiyle 40 yaşın altındaki Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya girmesine izin vermedi sadece 40 yaş üzerindekiler alındı. Pankartta 'Kudüs Kur'an'ın yanında darbenin karşısında' yazdı.
