Microsoft’un kurucusu Bill Gates: 7 milyar aşı üretemeyiz

Coronavirüs salgınını yarattığı iddia edilen Microsoft’un kurucusu Bill Gates, açıklamalarda bulundu. Gates, "Her şey mükemmel giderse bir yılda seri aşı üretimine başlayabiliriz. Bunu belki de başaramayız ve bu iki yıla kadar çıkabilir. Şu anda 100'den fazla aşı geliştirme çabası var. Yapmamız gereken şey, bunların arasından en fazla umut verenini seçip kaynak aktarmak, aynı anda da üretim kapasitesi inşa etmek olmalı. Çünkü yedi milyar doz üretim kapasitesinden çok uzağız" dedi.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Nisan 2020 Güncelleme 29 Nisan 2020, 06:59
Microsoft’un kurucusu Bill Gates: 7 milyar aşı üretemeyiz

İÇİNDEKİLER



Çin'de
çıkan Coronavirüs tüm dünyanın kabusu oldu. Covid-19 ile mücadele için 250 milyon dolar bağışta bulunan Microsoft'un kurucusu Bill Gates, bir televizyon programına konuk oldu. Gates, "Her şey mükemmel giderse bir yılda seri aşı üretimine başlayabiliriz. Bunu belki de başaramayız ve bu iki yıla kadar çıkabilir. Şu anda 100'den fazla aşı geliştirme çabası var. Yapmamız gereken şey, bunların arasından en fazla umut verenini seçip kaynak aktarmak, aynı anda da üretim kapasitesi inşa etmek olmalı. Çünkü yedi milyar doz üretim kapasitesinden çok uzağız" dedi.


Gates daha önceki bir açıklamasında, bir dozun yeterli olması halinde yedi milyar, aşının iki dozdan oluşması halinde de 14 milyar doz üretim yapmak gerekeceğine dikkat çekmişti.


Microsoft'un kurucusu Bill Gates, Coronavirüs tehdidinin gelişini 5 yıl önce bilmişti.