Maliki tehdit ediyor!

Tüm dünya basının peşinde koştuğu Irak Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi A Haber canlı yayına katıldı.

Giriş Tarihi: Güncelleme Tarihi:
Maliki tehdit ediyor!
Hakkında tutuklama kararı çıkarılınca Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne sığınan Haşimi, A Haber'de hakkındaki suçlamalara cevap verdi.

15 Aralık'ta ABD askerlerinin ülkeden çekilmesinin üzerinden 1 gün geçmeden Başbakan Maliki, kendisine yönelik saldırıların arkasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Tarık El Haşimi'nin olduğunu iddia etmesinin ardından Irak'ta tansiyon yükseldi. Irak Başbakanı Maliki'nin tutuklama kararının ardından Cumhurbaşkanı yardımcısı Haşimi Kürt bölgesindeki Süleymaniye kentine sığındı. Haşimi Süleymaniyeden Ahaber'e katıldı.

-Başbakan sizin adaletle yüzleşmenizi istedi ve bunlar ABD askerlerinin çekilmesinden hemen sonra oldu. Bununla ilgili ne söyleyeceksiniz?

-Aslında belki de bunu sayın Maliki'ye sormak gerekir. Beni de şaşırtan bir konu oldu bu. Böyle bir şey hiç beklemiyordum. Böyle bir politika beni şaşırttı. Belki de farklı yönlendirilip farklı dosyalar masasına getirilmişse, ona da farklı anlatılmışsa Haşimi de bu işin içinde denmişse kendisine karşı bir askeri darbenin yapılacağı söylenmişse bunlar olabilir. Konuya genel olarak bakarsak Maliki hiçşbir aktif muhalefete tahammül edemiyor. Kendisi bir mimari olmak istiyor siyasi sahnenin. Kendisinin asıl istediği şey ise bir senaryo hazırlamak. Tek kişilik bir şovla tek kişilik bir adam tarafından konan şovunun senaryosunu yazıyor.

-Peki Maliki Arap Birliği'nin de buna karışmasını istemedi, bu sadece cezai bir davadır dedi. Sizce neden böyle bir yorumda bulundu?

-Bu konuda benim kafam karışık. Ben ya da benim muhafızlarım eğer yasalara karşı geldiyse olayın yargı sistemine bırakılması lazım. Yargı sessiz kalıyor, konuşan ve açıklama yapan El maliki oluyor. Hatta yargı sistemi adına da beyanattu bulunuyor, tehditler yağdırıyor, yanlış yönlendirici bilgiler veriyor. Eğer Maliki nötr kalırsa tarafsız kalırsa o zaman bu davaya tarafsız kalmak istiyorsa kendisinin bu dosyayı yargıya bırakması gerek. Hiç bir şeye müdahale etmeksizin.

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler