Kuzey Koreli askerler Ukrayna’ya mı gidecek? Putin’den cevap geldi: 300 bin kişi hazır

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un’un ABD’den tepki gören Rusya ziyareti ise ilgili spekülasyonlar sürüyor. İki ülke arasında silah ticareti anlaşması yapıldığına yönelik iddiaların ardından Kuzey Koreli gönüllülerin Putin için savaşmak üzere Ukrayna’ya gönderileceği öne sürüldü. Putin’den ise Kuzey Koreli asker iddialarına cevap geldi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2023, 09:12 Güncelleme 16 Eylül 2023, 09:12
Kuzey Koreli askerler Ukrayna’ya mı gidecek? Putin’den cevap geldi: 300 bin kişi hazır

İÇİNDEKİLER

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i ziyaretinin ardından spekülasyonlar devam ediyor. ABD iki lider arasında silah ticareti yapıldığını ve Putin'in Ukrayna Savaşı'nda Kuzey Kore silahları kullanacağını iddia ederken Koreli askerlerin Rusya için savaşmak üzere Ukrayna'ya gönderileceği de öne sürüldü.

RUSYA-KUZEY KORE İLİŞKİLERİNE VURGU

Rus lider Putin ise Washington'un Kim'in Rusya ziyaretinin bölgede gerilimi tırmandıracağına yönelik açıklamalara tepki gösterdi ve şöyle konuştu:

Biz kimseye tehdit oluşturmuyoruz. Kore yarımadasının bazı özellikleri var, bunu tartışıyoruz. Hiçbir şeyi ihlal etmiyoruz ve bu durumda da hiçbir şeyi ihlal etmeyeceğiz, ancak elbette Rusya-Kuzey Kore ilişkilerinin gelişmesi için fırsatlar arayacağız.

KUZEY KORELİ ASKERLER UKRAYNA'YA GİDECEK Mİ?

Putin, Kuzey Koreli gönüllülerden oluşan bir grubun Rusya için savaşmak üzere Ukrayna'ya gönderileceğine ilişkin iddialar hakkında ise şu ifadeleri kullandı:

Tamamen saçmalık olduğunu ifade etmek istiyorum. Anavatanlarının çıkarları uğruna hayatlarını feda etmeye hazır 300 bin insanımız sözleşme imzaladı.

PESKOV'DAN ANLAŞMA İDDİALARINA CEVAP

Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov ise Kim'in Rusya ziyaretinde askeri veya başka alanlarda resmi herhangi bir anlaşma imzalanmadığını böyle bir şeyin zaten planlanmadığını belirtti.

ABD, Rusya'da Vostoçni Uzay Üssü'nü gezen Kim'in casus uydu konusunda Putin'den yardım alacağını, nükleer ve füze programları teknolojisi elde edeceğini; Putin'in ise Ukrayna Savaşı'nda kullanmak üzere Kuzey Kore'den silah alacağını öne sürüyor.