Kod adı: Grimaldi

Prens Albert ve Wittstock'un evliliğiyle ilgili şok iddia: 700 yıldır Monaco Prensliği'ni yöneten Grimaldi Ailesi'nin iktidarı için erkek bebek şart. Evliliğin temelinde yatan gerçek bu...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 01 Temmuz 2011 Güncelleme 30 Haziran 2011, 23:28
Kod adı: Grimaldi

İÇİNDEKİLER

Vatikan'dan sonra dünyadaki ikinci küçük bağımsız devlet olan Monaco'da Prens Albert'in düğünü için tüm hazırlıklar tamamlandı. Bugün başlayacak ve iki gün sürecek düğün nedeniyle ülkede resmi tatil ilan edildi. Ancak düğünle ilgili ortaya atılan bir iddia, gündeme bomba gibi düştü. İddiaya göre, düğün 1297'den beri Monaco Prensliği'ni elinde bulunduran Grimaldi Ailesi'nin iktidarını sürdürebilmesi için de hayati önem taşıyor. Yani Prens Albert'in resmi evliliğinden erkek çocuk sahibi olması şart. İşte bu durum nedeniyle Monaco Prensi Albert ve Charlene Wittstock da aşk evliliği değil 'mantık' evliliği yapıyor. Prenses adayı Charlene Wittstock'un da nikahtan kaçma isteğinin bu gerçeği öğrendikten sonra yaşandığı belirtiliyor. Hatta evliliğin sadece 'bir erkek bebek' için olacağını öğrenen Charlene Wittstock'un sarayda büyük bir kavga çıkardığı da iddialar arasında.

DAVETLİLERE REHBER VAR
Babasının 2005 yılında ölmesinin ardından prensliği yöneten 53 yaşındaki Albert'in evlilik dışı iki çocuğu bulunuyor. Ancak prensiliğin sürmesi için Albert'in bu evlilikten bir erkek çocuğu olması gerekiyor. Prens Albert'in erkek çocuk sahibi olduktan bir süre sonra eşinden ayrılacağı da konuşuluyor. Bu arada düğüne katılan her 5 çifte bir rehberin hizmet vereceği de açıklandı.

93 ÜLKEDEN DAVETLİ VAR
Yüzyılın en önemli düğünlerinden birini organize eden Monaco Prensliği, 93 ülkeden davetlinin geleceğini açıkladı.