Kızıl Ordu

Putin'in sır gibi sakladığı kızlarını devlet yönetimi için özel olarak hazırladığı ortaya çıktı. Kızlardan Katerina, Putin'in gizli kasası Nikolai Shamalov'un oğlu ile evli bulunurken çiftin 2 milyar dolarlık serveti olduğu anlaşıldı. Diğer kız Mariya'nın ise Avrupa'ya Rus gazını götüren boru hatlarını yapan Jorrit Faasen ile Hollanda'da yaşadığı belirlendi

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 19 Aralık 2015 Güncelleme 19 Aralık 2015, 01:33
Kızıl Ordu

İÇİNDEKİLER

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin önceki gün yıl sonu toplantısında bin 400 medya mensubunu karşısına alarak yaklaşık 3 saatlik bir basın toplantısı yaparken ilk kez kızları hakkında da konuştu. Putin'in iki kızı olduğu bilinirken, Mariya daha önce 2007'deki seçimler zamanında görüntülenmişti. Ancak Putin başkan olduktan sonra kızları hakkında tek bir resmi bilgi edinilemedi. Resmi kayıtlarda Putin'in diğer kızının Yeketerina olduğu bildirilirken aslında bu kişinin Katerina Tikhonova olduğu ortaya çıktı. Putin, basın toplantısındaki "Katerina Tikhonova sizin kızınız mı?" sorusunu yalanlamazken "Kızlarım Rusya'da büyüdü ve bütün eğitimlerini burada aldı. Yurt dışında yaşamıyorlar, üç Avrupa dili biliyorlar, politika ve ticaretle uğraşmıyorlar" açıklamasını yapmıştı. Putin'in bu sözlerinin ardından kızları hakkında söylediklerinin yalan olduğu belirlendi.

BÜYÜK KIZI HOLLANDA'DA...
Biyoloji eğitimi alan 30 yaşındaki Mariya'nın Hollandalı erkek arkadaşı Jorrit Faasen ile Hollanda'nın Voorschoten kentinde lüks bir malikanede yaşadığı öğrenildi. Faasen'in ise Rus enerji şirketleri Gazprom ve Stroytransgaz'ın Avrupa'daki boru sistemlerini yapan firmanın sahibi olduğu ortaya çıktı. Diğer taraftan da Putin'in diğer kızının Katerina Tikhonova olduğu kesinleşirken, 29 yaşındaki kızın kimliğini gizlemek için babaannesi Yekaterina Tikhonovna Shkrebneva'nın adını kullandığı belirlendi.



KATERİNA TİKHONOVA
Katerina ise ülkede popüler bir dansçı olarak ünlendi. Ama kimse onun Putin'in kızı olduğunu bilmiyordu.



MARİYA PUTİNA
2007 seçimleri sırasında babasının yanında boy gösteren Mariya, sevgilisi Jorrit Faasen ile Hollanda'da yaşıyor.

DAMADIN 2 MİLYAR DOLARI VAR
Katerina'nın buz dansı ile ünlendiği aynı zamanda da Rusya Bankası'nın en büyük ortağı olan Nikolai Shamalov'un oğlu Kiril'le evli olduğu ortaya çıktı. Babası Putin'in gizli kasası olarak bilinen Kiril'in 2 milyar dolarlık kişisel serveti bulunurken, çiftin yılın büyük bir kısmında Fransa'nın Biarritz kentindeki 3,7 milyon dolarlık bir malikanede yaşadığı da belirlendi. Moskova Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olan Katerina'nın doğu ülkeleri üzerine uzmanlaştığı ve Putin'in dediği gibi Avrupa dilleri değil Japonca ve Çince bildiği de öğrenildi. Katerina'nın, Rus İstihbarat Örgütü FSB'ye bağlı Ulusal Entelektüel Merkezi'nin başkanlığını da yaptığı belirlendi. Bu bilgiler Putin'i yalanlarken, Putin'in iki kızını ve damatlarını adeta Kızıl Ordu mensubu gibi yetiştirdiğini gösterdi.



KUZENİ DE İTALYA'DA
Putin'in bir diğer yakın akrabasının da İtalya'da yaşayan Adelina Putina olduğu biliniyor. İtalyan medyasının verdiği cesur pozlar nedeniyle "Putin'in seksi kuzeni" olarak andığı Adelina Putina, Rusya lideriyle akrabalık bağını "Vladimir Putin ile kuzeniz. Rus liderle birçok bağımız olduğunu keşfettik" diye açıklamıştı. Adelina Putina, Rus liderle ortak yanlarını da "Silahları seviyorum, sık sık atış poligonuna giderim ve vücut çalışıyorum" diye tarif etmişti.



Putin, kızlarının annesi olan Lyudmila Aleksandrovna ile geçen yıl resmen boşanmıştı. İki kızı da Putin'in KGB ajanı olarak Doğu Almanya'da görev yaptığı 1985-1986 yıllarında Dresden'de doğdu.