İspanya’yı karıştıran Luis Rubiales’in annesi açlık grevinde: Skandal başkan görevden alınacak mı?

İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales hakkında boykot kararı devam ederken Rubiales’in annesinden beklenmedik bir hamle geldi. Anne Ángeles Béjar, millî takım futbolcusu Jenni Hermoso’yu zorla dudağından öptüğü için istifa çağrıları yapılan ve 90 gün boyunca görevden uzaklaştırılan oğlu için açlık grevine başladı. Kendisini kiliseye kapatan Béjar, Hermaso’ya akıllara durgunluk veren bir çağrıda bulundu.

Giriş Tarihi 28 Ağustos 2023, 15:37 Güncelleme 28 Ağustos 2023, 17:31
İspanya’yı karıştıran Luis Rubiales’in annesi açlık grevinde: Skandal başkan görevden alınacak mı?

İÇİNDEKİLER

İspanya, Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubailes'in FIFA Kadınlar Dünya Kupası'nı kazanan İspanya Millî Takımı futbolcusu Jenni Hermoso'yu zorla dudağından öpmesi ile çalkalanmaya devam ediyor.

Linç kampanyasının hedefi hâline gelen ve 90 gün görevden uzaklaştırılan "skandal başkan" için istifa çağrıları devam ederken Rubailes'in annesi açlık grevine başladığını duyurdu.

KİLİSEYE KAPANIP AÇLIK GREVİNE BAŞLADI
İspanyol medyasının bildirdiğine göre Béjar, bu sabah kendisini Motril'deki Divina Pastora Kilisesi'ne kapatan Béjar, oğluna yönelik "insanlık dışı kanlı avın" durdurulmasını talep ediyor. Béjar, oğlunun zorla öptüğü futbolcu Hermoso'ya ise "gerçeği söylemesi" konusunda baskı yapıyor.

"SKANDAL BAŞKAN"A TEPKİ YAĞIYOR
İstifaya zorlanan fakat ısrarla istifa etmeyeceğini açıklayan Rubiales'e tepki yağmaya devam ediyor. Rubiales'in kendisini zorla öptüğünü söyleyen furbolcu Hermoso, Rubiales başta olmak üzere mevcut yöneticiler görevde kaldığı sürece millî takımda oynamayacağını söylemişti. İspanya Profesyonel Futbolcular Birliği (Futpro) da yazılı açıklama yapmış ve mevcut yöneticiler görevde kaldığı müddetçe 81 futbolcunun İspanya Millî Futbol Takımı'nda oynamayacağını duyurmuştu.

İspanya Kraliyet Futbol Federasyonu ise Luis Rubiales'e destek mesajı yayımlamıştı.

HER AN GÖREVDEN ALINABİLİR

İspanyol basınında yer alan haberlere göre İspanyol Mahkemesi TAD hükûmetin talebi üzerine bugün, davaya ilişkin tavsiyelerde bulunacak. İspanya Spor Bakanı Miquel Iceta, Spor Mahkemesinin davayı kabul etmesi hâlinde hükûmetin "skandal başkanı derhâl görevden almak istediğini söyledi.