İngiltere’den Wagner hazırlığı: Terör örgütü ilan edilecek

İngiltere Rus paralı asker grubu Wagner’i “terör örgütü” ilan etmeye hazırlanıyor. İçişleri Bakanı Suella Braverman’ın “vahşi ve yıkıcı” olarak nitelendirdiği Wagner grubunun faaliyetlerine katılmak veya şirketi desteklemek suç sayılacak ve hapis cezasına tabi olacak.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 10:41 Güncelleme 06 Eylül 2023, 10:41
İngiltere’den Wagner hazırlığı: Terör örgütü ilan edilecek

İÇİNDEKİLER

İngiltere Wagner'i terör örgütü ilan etmeye hazırlanıyor. Rus paralı asker grubu Wagner'in terör örgütü olarak ilan edilmesi durumunda grubun faaliyetlerine katılmak, şirketi desteklemek mal varlığına el koyma ve hapis dahil cezaya tabi olacak.

"PUTİN'İN RUSYA DIŞINDAKİ ASKERÎ ARACI"

İngiltere İçişleri Bakanı Suella Braverman, Wagner grubunu "Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Rusya dışındaki askerî aracı" olarak tanımladı ve "Putin rejimi kendi yarattığı canavarla ne yapacağını düşünürken Wagner, Kremlin'in politik hedeflerine hizmet eden yıkıcı eylemlerini sürdürüyor." ifadelerini kullandı.

"KÜRESEL GÜVENLİK İÇİN TEHDİT"

Braverman Wagner grubunun yağma, işkence ve cinayetlere karıştığını söyledi ve şöyle kounştu:

Açık ve basit, bunlar (Wagner) terörist ve yayımlayacağımız talimatla İngiltere, hukukunda bunu açıkça ortaya koyacak. Wagner, yağma, işkence, barbarca cinayetlere karıştı. Ukrayna'daki, Orta Doğu'daki ve Afrika'daki eylemleri küresel güvenlik için bir tehdittir.

Braverman, ayrıca, Wagner'i yasa dışı ilan ettiklerini ve Rusya'ya karşı mücadelesinde Ukrayna'ya destek vermeye devam ettiklerini söyledi.

WAGNER'E KATILANA 14 YIL HAPİS CEZASI

İngiltere'nin nihai kararının yarın açıklanması bekleniyor. Karara göre Wagner'in terör örgütü ilan edilmesi durumunda 2000 tarihli Terör Yasası kapsamında Wagner destekçilerine 14 yıla kadar hapis cezası, mal varlıklarını dondurma veya el koyma gibi tedbirler uygulanabilecek.