Güney Kore, ABD ve Japonya'dan "Üçlü Arktik-Pasifik Ortaklığı" anlaşması

Güney Kore, ABD ve Japonya dışişleri bakanları, Atlanta'da düzenlenen G20 Toplantısı marjında bir araya gelerek denizcilik ve ekonomik işbirliğini geliştirmeyi hedefleyen "Üçlü Arktik-Pasifik Ortaklığı" mutabakat zaptını imzaladı

Giriş Tarihi:
Takvim'i Google'a ekleyin, doğru kaynaktan haberi alın!
Güney Kore, ABD ve Japonya'dan "Üçlü Arktik-Pasifik Ortaklığı" anlaşması

Güney Kore, ABD ve Japonya dışişleri bakanlarının, "Üçlü Arktik-Pasifik Ortaklığı" kuran ve bölgede ortaklık alanlarını ele alan mutabakat zaptı imzaladığı bildirildi.

Yonhap'ın haberine göre, Güney Kore Dışişleri Bakanı Cho Hyun, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ve Japonya Dışişleri Bakanı Motegi Toşimitsu bir araya geldi.

ABD'nin Atlanta kentinde gerçekleştirilen G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı marjında görüşen bakanlar, "Üçlü Arktik-Pasifik Ortaklığı" kuran işbirliği mutabakat zaptı imzaladı.

Bu ortaklığın, bölgede denizcilik alanında işbirliği ve ekonomik ortaklık alanlarını araştırma amacı taşıdığı kaydedildi.

Görüşmede ayrıca Kuzey Kore'nin tamamen nükleersizleştirilmesine yönelik taahhütlerini teyit eden bakanlar, diyalog ve diplomasi yoluyla barışın sağlanmasının yanı sıra caydırıcılığı sürdürme konusunu ele aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN
Beyza Türkyılmaz
Beyza Türkyılmaz Takvim.com.tr Dünya

Günün Manşetleri

Tüm Manşetler