'Gaz' sıkışması yaşayan Atina, ABD'ye sitemlendi! Yunan basınında "Bizi niye kurtarmıyorlar?" haberleri...

Avrupa, Rusya'nın doğal gazı kesmesinin ardından kara kara düşünüyor. Kemer sıkma politikası ve 'gaz' sıkışmasından Yunanistan da nasibini almış vaziyette. Ege ve Doğu Akdeniz'deki provokatif hamleleri ile Türkiye'nin sabrını zorlayan, ülkesine açılan üslerle ABD'nin eyaletiymiş görünümü çizen Atina, ağababası Washington'a sitemlendi. Yunan basınında petrol ve gaz üretiminde zirvede olan ABD'nin neden Avrupa'yı kurtarmadığına yönelik haberler servis edildi.

Giriş Tarihi 16 Eylül 2022, 19:43 Güncelleme 16 Eylül 2022, 20:00
’Gaz’ sıkışması yaşayan Atina, ABD’ye sitemlendi! Yunan basınında Bizi niye kurtarmıyorlar? haberleri...

İÇİNDEKİLER

Rusya ve Ukrayna arasında çıkan savaşta 7 ayı aşkın bir süre geride kalırken, çatışmalar hala devam ediyor.

Savaşın başından bu yana Avrupa tarafından her alanda yaptırıma maruz kalan Moskova, cevabı doğal gazı kesip, petrol sevkiyatını durdurarak verdi.

Rusya'nın bu hamlesi sonrası Batılı ülkeler kara kara düşünüp, tasarruf önlemleri alırken gaz tedarikini farklı ülkelerden karşılamanın yollarını da aradı.


ABSÜRT ÖNERİLER
Avrupa hükümetleri vatandaşlarına 'birlikte duş alın', 'kışın sıcak ülkelerde tatil yapın' şeklinde absürt önerilerde bulundu.


AVRUPA'DA İSYAN ATEŞİ
Kara kış öncesi tasarruf tedbirleriyle daralan Avrupalılar, yüksek faturalarla karşılaşınca isyan noktasına geldi. Sokaklara dökülen Avrupalılar zamlı faturaları ateşe verdi.


Fotoğrafta: ABD üsleri ile bezeli Yunanistan

YUNANİSTAN, AĞABABASI ABD'YE SİTEMLENDİ
Rusya'nın doğal gazı kesip petrol sevkiyatını kısıtlamasının etkileri Avrupa'da derinden hissedilirken Yunanistan da krizden nasibini almış vaziyette.

Ege ve Doğu Akdeniz'deki provokatif hamleleri ile Türkiye'nin sabrını zorlayan, ülkesine açılan üslerle ABD'nin eyaletiymiş gibi davranan Yunanistan, ağababası Washington'a adeta sitem etti.


Fotoğrafta: Yunan basınında yer alan ABD'ye sitem haberi

"PETROL ÜRETİMİ ZİRVEDE, NİYE BİZİ KURTARMIYORLAR"
Yunan basınında yer alan haberlerde, petrol ve gaz üretiminde zirvede olan ABD'nin neden Avrupa'yı kurtarmadığına yönelik sitemkar bir dil kullanıldı.

Kathimerini Gazetesi, "ABD neden kış enerjisinde Avrupa'yı kurtaramıyor?" başlığıyla servis ettiği haberi okuyucularına duyurdu.




PUTİN'DEN BATI'YA: DONACAKLAR
Öte yandan Putin, Vladivostok şehrinde düzenlenen etkinlikte, Batı'ya bir kez daha meydan okuyup, "Gaz, petrol, kömür, kalorifer yakıtı sağlamayacağız. Hiçbir şey sağlamayacağız. Batı donmuş olacak" demişti.

BATI KEMER SIKIYOR TÜRKİYE'NİN ÖNEMİ ARTIYOR
Batı'nın içerisinde bulunduğu bu zor durum tüm çıplaklığıyla gözler önündeyken tüm dikkatler Ankara'nın üzerinde. Avrupalı liderler gıda krizini çözen Başkan Recep Tayyip Erdoğan'dan enerji krizine de el atmasını bekliyor. Avrupa'ya gazı kesen Rusya ise Türkiye'yi stratejik ortak olarak gördüklerini belirterek talep olması halinde ilave gaz verebileceklerini duyurdu. Tüm bu gelişmelerin ışığında Türkiye aldığı önlemler ve attığı adımlarla doğal gaz arzına yönelik herhangi bir kriz yaşamıyor.