ABD Başkanı Joe Biden gaflara doymuyor! Şimdi de prompter yüzünden rezil oldu

Amerika Birleşik Devletleri'nin 46. başkanı olan Joe Biden medyada sık sık yaptığı gaflar ile gündem oluyor. Basın toplantılarında uyuya kalan ve geçtiğimiz günlerde kendisine talimatlar verildiği anlaşılan Biden bu sefer de prompterın azizliğine uğradı. Biden bir konuşma yaptığı sırada prompterda bulunan 'Alıntıyı sonlandır' 'Satırı tekrarla' şeklindeki notlarını da yanlışlıkla okudu.

Giriş Tarihi 08 Temmuz 2022, 21:46 Güncelleme 21 Temmuz 2022, 00:29
ABD Başkanı Joe Biden gaflara doymuyor! Şimdi de prompter yüzünden rezil oldu

İÇİNDEKİLER

ABD'nin 79 yaşındaki başkanı Joe Biden, kameralar önünde yaptığı gaflar, açıklamaları ve merdivenlerden tökezlemesiyle sık sık gündeme gelirken, kurmayları da onu bu tür durumlardan uzak tutmak için yoğun bir mesai harcıyor.

VLADİMİR PUTİN'E BAŞKAN KLUTİN DEDİ
Biden, Beyaz Saray'ın YouTube hesabında gündemi değerlendirdiği sırada Başkan Putin yerine "Başkan Klutin" dedi.

Sosyal medyanın diline düşen Biden'ın gafı tepkilere neden oldu. Biden daha önce Başkan Yardımcısı Harris'ten "Başkan" diye bahsetmiş uçağa binerken 3 defa üst üste düşmüş ABD Savunma Bakanı'nın adını unutmuştu.

HARRİS'E BAŞKAN DEMİŞTİ
Öte yandan, Biden, devir teslim töreni olan 20 Ocak öncesi, düzenlediği basın konferansında, sağ kolu Kamala Harris'ten bahsederken "seçilmiş başkan yardımcısı" yerine yanlışlıkla "seçilmiş başkan" ifadesini kullanmıştı.

KAYBETTİĞİ SANDIĞI MASKESİ CEBİNDEN ÇIKMIŞTI
Georgia
eyaletinde bir konuşma gerçekleştireceği sırada ABD Başkanı Biden, 30 saniye kadar bir süre maskesini aradı. Biden, aradığı maskeyi sonunda cebinde buldu.

SON BOMBANIN ADI PROMPTER
Biden'ın son bombası ise bir prompterdan okuduğu gündem mesajları sırasında gerçekleşti. Canlı yayında prompterdan yazılanları okuyan Biden prompterda bulunan 'Alıntıyı sonlandır' 'Satırı tekrarla' şeklindeki notlarını da yanlışlıkla okudu.