Soykırımcı İsrail'in katliamına ortak olan ABD Başkanı Joe Biden İsrail'de! Hamas'ı suçladı işgalcileri akladı

Soykırımcı İsrail, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'nde kan donduran bir vahşete imza attı. İnsanlık dışı saldırı sonucu yüzlerce kişi şehit edildi. Saldırı sonrası her fırsatta soykırımcı İsrail'e desteği açıklayan ABD Başkanı Joe Biden'ın ikiyüzlü tutumu büyük tepki topladı. Filistinlilere yönelik zulümde desteğini yinelediği İsrail'e ziyaretini iptal etmeyen Biden, katliamda hayatını kaybedenler için başsağlığında bulundu, yaralılara acil şifalar diledi. Biden'ı taşıyan uçak İsrail'e indi. Katliamın gölgesinde İsrail'e inen Biden, 500 kişinin ölümüne sebep olan devletin liderleriyle kucak kucağa poz verdi. Skandal açıklamalar yapan Biden, İsrail'in yanında olduklarını belirterek hastaneyi Hamas'ın vurduğunu iddia etti. Biden, hastane saldırısına 'patlama' dedi. Netanyahu ile görüşmesi sonrası konuşan Biden, dünyayı tehdit etti. Soykırım bekçiliğine soyunan Biden, "Düşman aktörler İsrail'e saldırmayı aklından bile geçirmesin" ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2023, 02:56 Güncelleme 18 Ekim 2023, 17:59
Soykırımcı İsrail’in katliamına ortak olan ABD Başkanı Joe Biden İsrail’de! Hamas’ı suçladı işgalcileri akladı

İÇİNDEKİLER

Terör devleti Siyonist İsrail, Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesi'ni vurdu. İnsanlık dışı saldırı sonucu en az 500 kişi hayatını kaybetti. İşgalci İsrail'e ve imza attığı katliama tüm dünyadan tepkiler yağarken ABD Başkanı Joe Biden ikiyüzlü bir tavır ortaya koydu.

Saldırı sonrasında Ürdün'e yapacağı ziyareti iptal eden ancak her fırsatta ve Filistinlilere yönelik zulümde desteğini yinelediği İsrail'e ziyaretini iptal etmeyen Biden, katliamda hayatını kaybedenler için başsağlığında bulundu, yaralılara acil şifalar diledi.



Ürdün'e ziyaretini iptal eden ve destek verdiği İsrail'in katliamında hayatını kaybedenler için başsağlığında bulunan Biden'ın bu ikiyüzlü tavrı ise büyük tepki çekti.

4'LÜ ZİRVE İPTAL OLDU
Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, saldırının ardından Ürdün ziyaretini yarıda kesti. Abbas ayrıca, Biden ve diğer liderlerle bugün Amman'da yapılması planlanan, İsrail ve Hamas arasındaki çatışmaların ele alınacağı toplantıya da katılımını iptal etti. Bu gelişmenin ardından Mısır ve Ürdün'den de bu yönde adım atıldı.



İki ülke, İsrail'in Gazze'deki hastane saldırısı sonrasında ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmeyi iptal etti. Biden'ın Tel Aviv'de İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile görüşmesi, ardından Ürdün'e geçerek Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelmesi bekleniyordu.



BIDEN'I TAŞIYAN UÇAK İSRAİL'E İNDİ
Hastane katliamının gölgesinde ABD Başkanı Biden'ı taşıyan uçak İsrail'e indi.

Biden'ı İsrail Cumhurbaşkanı Herzog ve Başbakan Netanyahu karşıladı.

Biden'ın 500 kişinin ölümüne sebep olan devletin liderlerini tebrik eder gibi kucakladığı görüldü.

HAMAS'I SUÇLADI İSRAİL'İ AKLADI
ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze'deki el-Ehli Baptist Hastanesine düzenlediği saldırıya ilişkin "Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer taraf düzenledi, siz (İsrail) değil. Ancak çok sayıda kişi emin değil." dedi.

İsrail'i ziyaret eden Biden, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla ortak basın toplantısı düzenledi.

Biden, "Bugün burada bulunmamın basit bir nedeni var; İsrail halkı ve dünyadaki herkesin ABD'nin nerede durduğunu bilmesi. Dışişleri Bakanı (Antony) Blinken da burada. Buraya birkaç kez geldi. Ama ben şahsen gelmek istedim." diye konuştu.

Amerikalıların İsrail ile yas tuttuğunu belirten Biden, "terörist grup" olarak nitelendirdiği Hamas'ın, "31'i ABD vatandaşı olmak üzere 1300'den fazla kişiyi katlettiğinin belirtildiğini" dile getirerek, Hamas'ın aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişiyi rehin aldığını, o çocukların neler hissettiğini hayal bile edemediğini söyledi.

Biden, "Kendinizi savunmak için ihtiyaç duyduğunuz şeylere sahip olmanızı sağlayacağız. Ayrıca Hamas'ın tüm Filistin halkını temsil etmediğini ve onlara sadece acı getirdiğini de unutmamalıyız." diyerek, ABD'nin İsrail'e desteğini yineledi.

KATİL İSRAİL'İN SALDIRISINA PATLAMA DEDİ
ABD Başkanı Biden, hastanedeki "patlama" nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Görünen kadarıyla hastaneye yapılan saldırıyı diğer taraf düzenledi, siz (İsrail) değil. Ancak çok sayıda kişi emin değil." diye konuştu.

Biden, bu konuda üstesinden gelinmesi gereken çok şey olduğunu vurgulayarak, "bu duruma düşen masum Filistinlilerin" hayatlarının korunması için yapılması gerekenlerin önemine işaret etti.

İsrail'in diğer tüm demokrasiler ve ABD ile ortak değerleri paylaştığını kaydeden Biden, "Herkes sizin ne yapacağınızı görmeyi bekliyor. Tekrar burada olmaktan çok mutlu ve gururluyum." dedi.

NETANYAHU, MEDENİ DÜNYANIN KENDİLERİNE DESTEK VERMESİ GEREKTİĞİNİ SAVUNDU
ABD'nin desteğini "düşmanlarına gönderilen açık mesaj" olarak niteleyen Netanyahu, "İsrail'e kendimizi savunmak için ihtiyaç duyduğumuz araçları sağlama taahhüdü kapsamında gönderdiğiniz 2 Amerikan uçak gemisi, bu sözleri eyleme döküyor." dedi.

Netanyahu, "Hamas saldırılarında 1400, belki de daha fazla İsrail vatandaşı öldü. İsrail, 10 milyondan az nüfusu olan bir ülke, yani bu 50 bin ABD vatandaşının bir günde ölmesine eşit." ifadesini kullandı.

Hamas'ı yeneceklerini ve bu korkunç tehdidi hayatlarından çıkaracaklarını söyleyen Netanyahu, İsrail'in Hamas'ı yenmek için bir araya geldiğini ve medeni dünyanın kendilerine destek vermesi gerektiğini savundu.

SORU ALMADAN BİTİRDİLER
Netanyahu, Biden'ın "savaş döneminde İsrail'i ziyaret eden ilk başkan" olduğunu vurgulayarak, ABD Başkanı'na teşekkürlerini sundu. Biden ve Netanyahu basın mensuplarından soru almadan toplantıyı bitirdi.

ABD Başkanı Joe Biden, Tel Aviv'de Binyamin Netanyahu başkanlığındaki İsrail savaş kabinesi üyeleriyle bir araya geldi. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Biden'ın katıldığı toplantıda konuşan Netanyahu, Gazze'ye yönelik saldırılarına ilişkin "bunun farklı türde bir savaş olacağını çünkü Hamas'ın farklı türde bir düşman olduğunu" söyledi. Rehineleri Gazze Şeridi'nde çıkarmak için ABD'yle birlikte çalışmaya devam edeceklerini dile getiren Netanyahu, "Zafere giden yol uzun ve zorlu olacak" ifadesini kullandı.

İŞGALCİ İSRAİL'E DESTEK
ABD Başkanı Biden ise toplantıda, "Yalnız olmadığınızı bilmenizi isterim. Siz halkınızı savunmaya çalışırken biz de İsrail'i desteklemeye devam edeceğiz" dedi.

ABD Başkanı ayrıca, "Masum sivillerin daha fazla trajedi yaşamasını önlemek için İsrail'le ve bölgedeki ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam edeceklerini" belirtti.

Toplantıya İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant, Stratejik İşler Bakanı Ron Dermer, Ultra Ortodoks Yahudi Şas Partisi lideri Arya Deri, İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi Başkanı Tzachi Hanegbi ve eski Savunma Bakanı Benny Gantz katıldı. İsrail Başbakanı Netanyahu ve muhalefetteki Benny Gantz, abluka altındaki Gazze Şeridi çevresinde 7 Ekim'de başlayan saldırılardan 4 gün sonra "acil durum hükümeti" ve bunun altında daraltılmış bir savaş kabinesi kurulması için anlaşmıştı.

SOYKIRIM BEKÇİLİĞİ
Netanyahu ile görüşmesi sonrası konuşan Biden, dünyayı tehdit etti. Soykırım bekçiliğine soyunan Biden, "Düşman aktörler İsrail'e saldırmayı aklından bile geçirmesin" ifadelerini kullandı.

Biden rehinelerin önceliğinin kritik olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Düşmancıl davranan gruplara şunları söylüyorum, yapmayın yapmayın yapmayın. Biz bunları 11 Eylül saldırıları olarak tanımladık. Yaşanılan korkunç şeyler İsrial'e dokunan şeyler sinir ve acı. Sizi tüketen bu sinir ABD'liler tarafından da anlaşılıyor, ben de anlıyorum. Adalet yerine getirilmeli.İsrail yeniden Yahudi toplumu için güvenli yer olmalı. Her zaman yanınızda olduk, olmaya da devam edeceğiz, size söz veriyorum. Bu hafta Kongre'den İsrail için eşsiz destek paketi isteyeceğim. Çatışmanın bölgeye yayılmasına engel olacağız. Diğer ülkeler ve düşman aktörler İsrail'e saldırıyı düşünmemeliler.

BEYAZ SARAY'DAN SKANDAL AÇIKLAMA: BIDEN ZOR SORULAR SORACAK
Beyaz Saray, ABD Başkanı Joe Biden'ın Tel Aviv'e yapacağı ziyaretle ilgili skandal açıklamalarda bulundu. Biden'ın "gerçek bir dost olarak" İsrailli liderlere "zor sorular" yönelteceğini bildirdi.

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamaya göre, Biden, Tel Aviv'e yapacağı ziyaret kapsamında İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog, Başbakanı Binyamin Netanyahu ve İsrail'in savaş kabinesiyle görüşecek.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, Biden'ın ziyareti sırasında, "İsrail'in gerçek dostu olarak" bölgedeki durumla ilgili bilgiler alacağını, İsrail'in hedefleri ve gelecek planlarına ilişkin görüşmeler yapacağını açıkladı.

TEHDİTKAR VEYA DÜŞMANCA DEĞİL
Kirby, Biden'ın İsrailli liderlere "zor sorular" yönelteceğini ancak üslubunun, "tehditkar veya düşmanca değil, gerçek bir dost" gibi olacağının altını çizdi.

Biden'ın, var olan gerilimin ilerlemesini istemediklerini vurgulayacağını kaydeden Kirby, "ulus veya terörist gruplar fark etmeksizin" gerilimi artıracak her türlü aktöre engel olmak istediklerini belirtti.

BEYAZ SARAY: HAMAS SALDIRILARINDA 31 AMERİKALI ÖLDÜ
Öte yandan Kirby, İsrail-Filistin çatışmaları sırasında 31 ABD vatandaşının hayatını kaybettiğini, 13'ünün ise halen kayıp olduğunu bildirdi.

Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'ın Gazze'ye insani yardım ulaştırmak için diplomatik çabalarına da dikkati çeken Kirby, bölgeye yardım ulaştırma konusunda iyimser olduklarını söyledi.

Kirby, Biden'ın dönüş yolunda, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile telefon görüşmesi yapmayı planladığını sözlerine ekledi.

ABD AÇIK DESTEK VERİYOR! BÖLGEYE GEMİ YOLLADI
İsrail'in katliamlarına Batı ve ABD açık destek verdi. Özellikle ABD her fırsatta İsrail'in arkasında olduğunu yinelerken USS Gerald R. Ford uçak gemisini bölgeye gönderdi.

2 BİN ASKER GÖNDERECEKLER
ABD'nin İsrail'e destek için 2 bin askeri bölgeye göndereceği öğrenildi. Pentagon'dan yapılan açıklamada, ABD Savunma Bakanı Llyod Austin'in, yaklaşık 2 bin personel ve bazı birlikleri, konuşlandırma emrine hazırlık için "yüksek düzeyde hazır duruma" geçirdiği kaydedildi.

EL CEZİRE: BIDEN İSRAİL'İ KURTARDI

Biden'ın canlı yayında dünyanın gözü önünde ABD'nin İsrail'e tam destek ilan etmesi ve kanlı hastane saldırısını Filistin İslami Cihad Hareketi ile Hamas'a atmasının ardından El Cezire ise "Biden İsrail'i ölümcül hastane saldırısının sorumluluğundan kurtardı" ifadesini kullandı. EL Cezire muhabiri Alan Fisher'ın haberinde "Görünen o ki Başkan Joe Biden kötü seçilmiş kelimelerle "diğer tarafın" sorumlu olduğunu ifade ederek ölümcül saldırının arkasında kimin olduğuna zaten karar vermiş durumda." ifadelerini kullandı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN