Başkan Erdoğan-Elon Musk görüşmesinde samimi diyalog: Oğlu AE A-XII’i neden yanında getirdi? Annesi geçen yıl açıklamış

Başkan Erdoğan’ın Tesla ile SpaceX’in kurucusu Elon Musk ile New York’taki Türkevi’nde yaptığı görüşme gündemden düşmüyor. Musk’ın neden oğlu “AE A-XII” ile birlikte görüşmeye geldiği ise en çok merak edilen sorulardan biri oldu. Merak edilen sorunun cevabı ise Musk’ın eski eşi ve oğlunun annesi şarkıcı Grimes’in geçtiğimiz yıl verdiği bir röportajda ortaya çıktı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 15:41 Güncelleme 18 Eylül 2023, 22:42
Başkan Erdoğan-Elon Musk görüşmesinde samimi diyalog: Oğlu AE A-XII’i neden yanında getirdi? Annesi geçen yıl açıklamış

İÇİNDEKİLER

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler 78. Zirvesi'ne katılmak üzere gittiği ABD'de Tesla ile SpaceX'in kurucusu Elon Musk ile yaptığı görüşme gündemdeki yerini koruyor. New York'taki Türkevi'nde yapılan görüşmeye oğlu "AE A-XII" ile gelen Elon Musk ile Başkan Erdoğan'ın samimi sohbeti çok konuşuldu. Musk'ın neden oğlunu da yanında getirdiği ise en çok merak edilen konulardan biri oldu.

BAŞKAN ERDOĞAN MUSK'IN OĞLUNA TOP HEDİYE ETTİ I VİDEO İZLE

BAŞKAN ERDOĞAN'DAN AE A-XII'E FUTBOL TOPU

Başkan Erdoğan, Elon Musk'a "Daha Adil Bir Dünya Mümkün" kitabını hediye ederken Musk'ın oğluna da futbol topu vermişti. Erdoğan'ın Musk'ı 7. Tesla fabrikasını Türkiye'ye açma çağrısı ve Teknofest İzmir'e daveti ise dün yapılan görüşmeden beri dünya gündeminde yer alıyor.

Musk'ın oğlu "AE A-XII"e hediye olarak futbol topu veren Başkan Erdoğan, Musk'a "Topla arası iyi midir?" diye sordu.

ERDOĞAN İLE MUSK ARASINDA SAMİMİ DİYALOG

Musk Başkan Erdoğan'ın "Eşin nerede?" sorusuna ise "Biz ayrı yaşıyoruz. O şu an San Francisco'da. Bunun için oğluma ben bakıyorum." şeklinde cevap verdi.

AE A-XII NEDEN TOPLANTILARA KATILIYOR?

Başkan Erdoğan'ın Elon Musk'a soruları ve Musk'ın samimi cevapları ise dünyada gündem oldu. Elon Musk, şarkıcı Grimes'tan olan oğlu "AE A-XII"i daha önce de beraberinde toplantılara götürmüş, "AE A-XII" ilk olarak Twitter'ın genel kurul toplantısında görülmüştü.

Adını X olarak değiştirdiği Twitter'ı satın alan Elon Musk, oğlunu 2022'de yapılan bir toplantıya götürmüştü. "AE A-XII"in toplantılara babası ile birlikte gitme sebebini ise Grimes açıklamıştı. Ünlü şarkıcı Grimes, 2022'de verdiği bir röportajda, Musk'ın 11 çocuğundan biri olan küçük oğlunu veliaht olarak gördüğü için toplantılara götürdüğünü açıklamıştı.