Başkan Erdoğan’ın Elon Musk’a çağrısı dünya basınında: Twitter talebini hatırlattılar

Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile Tesla’nın kurucusu ve Twitter’ın, yeni adıyla X’in CEO’su Elon Musk’ın New York’ta, Türkevi’nde yaptığı görüşme dünya gündemine oturdu. Dünya basını Başkan Erdoğan’ın Elon Musk’a 7. Tesla fabrikasını Türkiye’ye kurması ve Teknofest İzmir’e katılması için yaptığı çağrıyı konuşuyor. Öte yandan Erdoğan’ın geçtiğimiz dönemde Türkiye’de dezenformasyonun önlenmesi için Musk’tan Twitter’da bazı içeriklerin sansürlenmesini istediği, Musk’ın ise Erdoğan’ın talebini yerine getirdiği hatırlatıldı.

Giriş Tarihi 18 Eylül 2023, 09:41 Güncelleme 18 Eylül 2023, 10:57
Başkan Erdoğan’ın Elon Musk’a çağrısı dünya basınında: Twitter talebini hatırlattılar

İÇİNDEKİLER

Başkan Erdoğan Birleşmiş Milletler 78. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği ABD'de adeta diplomasi rüzgarı estiriyor. Erdoğan'ın New York'ta bulunan Türkevi'nde Tesla'nun kurucusu Elon Musk ile yaptığı görüşme dünya gündemine oturdu.

REUTERS ERDOĞAN'IN TWITTER TALEBİNİ HATIRLATTI

Reuters haber ajansı "Erdoğan Musk'tan Türkiye'de Tesla fabrikası kurmasını istedi" başlıklı haberinde Başkan Erdoğan ve Elon Musk'ın görüşmesine geniş yer verdi. Musk'ın SpaceX'in Türkiye'de Starlink uydu hizmetlerini sunmak için gerekli lisansı almak üzere Türk yetkililerle çalışmak istediğini söylediği belirtildi.

Tesla'nın Hindistan'da elektrikli araç üretecek bir fabrika kurmayı amaçladığını hatırlatan Reuters, Başkan Erdoğan'ın Musk'ın 7. fabrikayı Türkiye'ye kurması ve ay sonunda İzmir'de düzenlenecek olan Teknofest'e katılması için yaptığı çağrıyı vurguladı. Öte yandan Musk'ın Türkiye'nin bir sonraki fabrika için en önemli adaylar arasında yer aldığını söylediğini belirtti.

Reuters, Musk'ın daha önce Erdoğan'ın dezenformasyonu önlemek adına 44 milyar dolara satın aldığı Twitter'da bazı içeriklerin sansürlenmesine yönelik talebini karşıladığını vurguladı.

ERDOĞAN-MUSK GÖRÜŞMESİ MANŞETLERDE

Bloomberg ise "Erdoğan Musk'la görüştü ve Türkiye'de Tesla fabrikası açmasını istedi" başlıklı haberde "Türk lider Starlink hizmetini ülkesinde de istiyor" ifadesine yer verdi.

El Cezire de Musk'ın mayıs sonunda yeni bir fabrika açmayı planladığını belirtti ve Twitter'da dezenformasyonu önlemek adına Başkan Erdoğan'ın talebiyle Türkiye'deki bazı içerikleri sansürlediğini hatırlattı.

Jerusalem Post da Başkan Erdoğan-Elon Musk görüşmesinde Starlink uydu, Tesla fabrikası ve Teknofest daveti gibi konulara vurgu yaptı. Bloomberg, Jerusalem Post, El Cezire ve Reuters, ayrıca Elon Musk'ın pazartesi günü İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile yapay zeka teknolojileri hakkında görüşme yapacağını belirtti.

Elon Musk'ın 7. Fabrikayı kurmak için aklında olan ülkelerden Hindistan'ın Deccan Herald gazetesi de Başkan-Erdoğan-Musk görüşmesini haber yaptı ve ayrıca, Erdoğan'ın ABD'de yaptığı ve Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığa tepki gösterdiği konuşmaya da yer verdi.