İslam düşmanı Charlie Hebdo'dan alçak karikatür! İslam'ı hedef aldılar

Avrupa'da İslam düşmanlığı zirveye çıktı. İslam'a ve müslümanların kutsal değerlerine alçakça saldıranlar cezasız kalırken İslamofobi medyada adeta beslendi. Başta Danimarka ve İsveç'teki Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar gündemde sıcaklığını korurken yaptığı provokatör çizimlerle tanınan sözde mizah, özde İslam düşmanı karikatür dergisi Charlie Hebdo, yine İslam'ı hedef aldı. Yeni sayısında Müslümanlara düşmanlığını gözler önüne seren dergi, "Kuran'ı yakmayı bırakın... Okuyun, çok eğlenceli!" başlığı ile alçak bir kapak yayınladı. Fransız derginin skandal kapağına sosyal medyadan tepki yağdı. İşte detaylar...

Giriş Tarihi 08 Eylül 2023, 22:05 Güncelleme 08 Eylül 2023, 22:59
İslam düşmanı Charlie Hebdo’dan alçak karikatür! İslam’ı hedef aldılar

İÇİNDEKİLER

İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar devam ederken yaptığı provokatör çizimlerle tanınan sözde mizah, özde İslam düşmanı karikatür Fransız dergisi Charlie Hebdo, yine İslam'ı hedef aldı.

AVRUPA'DA KUR'AN-I KERİM'E ALÇAKÇA SALDIRILAR!
Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde 31 Temmuz ve 14 Temmuz'da İsveç Parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı. Momika, 24 Ağustos'ta da Stockholm Camisi önünde tekrar Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Momika'nın 3 Eylül'de Malmö kentinde, polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakması ve onu engellemeye çalışan 15 kişinin gözaltına alınması nedeniyle protestolar düzenlenmişti.

Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup, nisan ayı itibarıyla Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırı düzenlemeye başlamıştı. İslam karşıtı pankart açan ve İslam'a hakaret içeren sloganlar atan grup üyeleri, 21 Temmuz'da Irak'ın, 24 Temmuz'da İran ve Irak'ın, 25 Temmuz'da da Mısır ve Türkiye'nin Kopenhag büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Grup, 28 Temmuz'da Kopenhag'daki bir caminin önünde Kur'an-ı Kerim yaktı. Bu eylemlerin, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmasına, Türkiye başta olmak üzere birçok ülke tepki göstermişti.

ALÇAK KAPAK:KURAN'I YAKMAYI BIRAKIN... OKUYUN, ÇOK EĞLENCELİ!

Salwan Momika ve diğer İslam düşmanı grupların provokatif saldırıları halen sürerken, Fransız dergi Charli Hebdo da alçak bir kapak yayınladı.

Yeni sayısında Müslümanlara düşmanlığını gözler önüne seren dergi, "Kuran'ı yakmayı bırakın... Okuyun, çok eğlenceli!" başlığını öne çıkardı.

Fransız derginin skandal kapağına sosyal medyadan yoğun tepki gösterildi.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN