İsveç NATO kredisini tüketiyor! Salwan Momika yine polis korumasında Kur'an-ı Kerim yaktı: Söndürmeye çalışan kadın gözaltına alındı

NATO'ya girmek için Ankara'nın kapısında mekik dokuyan İsveç, bir yandan da İslam'a yönelik nefret hareketlerinin öncüsü olmayı sürdürüyor. Daha önce Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da ve 20-31 Temmuz tarihlerinde Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika isimli esfel-i safilin yine polis koruması altında mukaddetsatımıza saldırdı. İsveç Parlamentosu önünde gerçekleşen rezil olayda İsveç polisi Kur'an'ın yakılmasını engelleyenleri gözaltına aldı. Kutsalımıza saldıran Momika'ya İsveç makamları 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis ile kalkan oldu. Öte yandan yanan Kur'an-ı Kerim'i söndürmeye çalışan kadın gözaltına alındı.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2023, 17:34 Güncelleme 18 Ağustos 2023, 22:02
İsveç NATO kredisini tüketiyor! Salwan Momika yine polis korumasında Kur’an-ı Kerim yaktı: Söndürmeye çalışan kadın gözaltına alındı

İÇİNDEKİLER

İsveç, İslam'ı ve Müslümanları hedef alan nefret hareketlerine ön ayak olmayı sürdürüyor.

SALWAN MOMİKA YİNE POLİS KORUMASINDA KUR'AN-I KERİM YAKTI I VİDEO İZLE



NATO kaderi Türkiye'nin iki dudağı arasında olan Stockholm yönetimi, polis koruması altında sistematik bir biçimde Kur'an-ı Azimüşşan'ın yakılmasına göz yumuyor.

Bu durumun son örmeği İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde kayıtlara geçti.



Başrolde yine Salwan Momika var idi...

İran'ın Stockholm Büyükelçiliği önüne geniş polis koruması eşliğinde gelen Momika, çevredekilerin tepkisine rağmen Kur'an-ı Kerim'in üzerine bastı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin fotoğrafı ve İran bayrağına ayaklarını silen Momika, daha sonra Kur'an-ı Kerim'i, Reisi'nin fotoğrafını, İran ve Irak bayraklarını ateşe verdi.

Momika'ya, Salwan Najem isimli bir Irak vatandaşı yardım etti.



KUR'AN'IN YAKILMASINI ENGELLEMEYE ÇALIŞAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
Göstericilerin arasında bulunan bir kadın ise Momika'nın yaktığı Kur'an-ı Kerim'e, yangın söndürücü tüple müdahale etti. Ortalığı sis kaplarken polis, kadını etkisiz hale getirerek gözaltına aldı.

SALWAN MOMİKA YİNE POLİS KORUMASINDA KUR'AN-I KERİM YAKTI I VİDEO İZLE

Eylem sonrası olay yerinden zırhlı polis aracıyla ayrılan Momika ve Najem'e, 10'u zırhlı olmak üzere 20 polis aracı ve yaklaşık 100 polis eşlik etti.

İSVEÇ'TE KUR'AN-I KERİM'E YÖNELİK PROVOKASYONLAR
İsveç ve Danimarka'da son dönemde Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar yoğunlaşırken bu provokasyonlara izin verilmesi tepkiyle karşılanıyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin ve Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma provokasyonlarını sürdürmüştü.

Paludan, 21 Ocak'ta Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve 27 Ocak'ta Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Stockholm'de yine Salwan Momika, Kurban Bayramı'nın birinci gününe denk gelen 28 Haziran'da, Stockholm Camisi önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ateşe vermişti.

Momika, 20 Temmuz'da da Irak'ın Stockholm Büyükelçiliği önünde, 31 Temmuz ve 14 Ağustos'ta İsveç parlamentosu önünde polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'i ve Irak bayrağını ayaklar altına almıştı.

İran asıllı Bahrami Marjan ise Stockholm'ün Angbybadet sahilinde 3 Ağustos'ta polis korumasında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

İSVEÇ'TE BİR CAMİYE İÇİNDE ŞÜPHELİ BEYAZ TOZ BULUNAN MEKTUP GÖNDERİLDİ
İsveç'in Göteborg kentindeki bir camiye mektup içerisinde şüpheli beyaz toz madde gönderildiği bildirildi.

Göteborg polisinden yapılan açıklamada, Göteborg'un Hisingen bölgesinde bulunan bir camiye mektup içerisinde şüpheli beyaz toz madde gönderildiği belirtildi.

Açıklamada, şüpheli beyaz tozun incelemesinin devam ettiği ve olay hakkında soruşturma açıldığı vurgulandı.

Göteborg İslam Kültür Derneği Başkanı Faraj Semmo, devlet televizyonu SVT'ye yaptığı açıklamada, isimsiz mektubu incelediğinde beyaz tozların eline bulaştığını söyledi.

Cuma namazından sonra polisi haberdar ettiğini aktaran Semmo, namaza gelenleri paniğe sevk etmemek için bir süre beklediklerini kaydetti.

Takvim.com.tr, İsveç'te sistematik bir şekilde Kur'an-ı Kerim yakan Salwan Momika'yı mercek altına aldı.

Momika'nın, ülkesinde Şii milislerle çalıştığı ortaya çıktı.

Musul'a bağlı Hamdaniyye bölgesinde 1986 yılında doğan Momika'nın terör örgütü DEAŞ saldırıları sırasında, Haşdi Şabi'ye bağlı "Süryani Şahinleri" adıyla bir milis yapısı kurduğu belirtiliyor. Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Momika'nın o dönem bazı milis üyeleriyle Musul'a bağlı bölgeleri gezdiği görülüyor.



MİLİS GRUBUNUN SORUMLUSU
Öte yandan görüntülerde bir grup silahlı kişiye hitap eden Momika, kendisinin "Şii milis grubu Ketaib İmam Ali'ye bağlı İsa bin Meryem adlı grubun sorumlusu" olduğunu ifade ediyor.

Musul'un DEAŞ'tan kurtarılması sonrası "Süryani Birliği" adlı bir parti kuran Momika, sosyal medya hesabı Facebook'ta Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr'a bağlı grupların 27 Temmuz 2022 tarihinde Irak Meclisi'ni basması sırasında meclis binası önünde fotoğraf paylaşırken, Ekim 2019'daki gösteriler esnasında ise Sadr'a karşı paylaşımlarda bulunduğu dikkati çekti.

Fotoğrafta: Salwan Momika (solda)

IRAK'TA SUÇ KAYDI MEVCUT
Basında Irak'ta bazı insan hakları suçlarına karıştığı belirtilen Selvan Momika'nın İsveç Demokrat Partisi üyesi olduğu iddia edildi.

Irak asıllı Salwan Momika, 28 Haziran'da İsveç'in başkenti Stockholm'de polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı. Irak Dışişleri Bakanlığı, Momika'nın ülkede yargılanması için İsveç'ten iadesini istemişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN