Pentagon’dan skandal açıklama: YPG/PKK ile ortaklığa devam edeceklerini ilan ettiler

Pentagon, ABD’nin YPG/PKK ile çalışmaya devam edeceklerini açıkça ilan etti. Pentagon Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye’de DEAŞ’la mücadeleyi bahane ederek terör örgütüne desteği sürdüreceklerini söyledi.

Giriş Tarihi 06 Eylül 2023, 13:10 Güncelleme 06 Eylül 2023, 14:32
Pentagon’dan skandal açıklama: YPG/PKK ile ortaklığa devam edeceklerini ilan ettiler

İÇİNDEKİLER

ABD Suriye'de terör örgütleri ile iş birliği yapmaya devam edeceğini ilan etti. ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, Suriye'de YPG/PKK ile birlikte çalışmaya devam edeceklerini söyledi.

ABD YPG/PKK İLE ORTAKLIĞA DEVAM EDİYOR

Pentagon Sözcüsü, düzenlediği basın toplantısında Deyrizor'daki olayları yakından takip ettiklerini söyledi. Suriye'de DEAŞ'la mücadele için bölgesel ve uluslararası ortaklarla çalışmaya devam edeceklerini belirten Ryder, YPG/PKK ile ortaklıkları için şöyle konuştu:

SDG, bölgesel ve uluslararası ortaklarla (Koalisyon Güçleri) beraber; DEAŞ'ı mağlup etme görevinde çalışmaya devam edeceğiz. Geçen hafta da söylediğim gibi, bu kritik çalışmadan uzaklaşmak istikrarsızlık yaratabilir ve DEAŞ'ın yeniden canlanmasına fırsat tanıyabilir.

PENTAGON'UN BAHANESİ DEAŞ

Arap aşiretler son günlerde Deyrizor'daki PKK milislerine ağır bir darbe vurdu. Bölgedeki köyler teker teker PKK'dan arındırılıyor. Bir muhabirin Deyrizor'daki olayları kastederek "Çatışmalarda YPG/PKK'ya destek verecek misiniz?" diye sorması üzerine Pentagon Sözcüsü Ryder, "YPG/PKK ile çalışmalarımız sadece DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasına odaklanıyor." ifadelerini kullandı.

Pentagon Sözcüsü Ryder, basın toplantısında gelen başka bir soruda ise örgütün DEAŞ'la mücadelede kritik bir rol oynadığını söyledi.