Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e bir alçak saldırı daha! İflah olmazsınız

Son dakika haberleri... Danimarka'da İslam'ı hedef alan saldırılara bir yenisi daha eklendi. Bir grup protestocu, Kopenhag'daki Irak Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'in bir nüshasını ateşe verdi. Yapılan bu aşağlık hamle ile iki ülke arasındaki ilişkiler kopma noktasına geldi. Kendilerilerine "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adını veren iki protestostocu geçtiğimiz haftalarda da benzer bir gösteri düzenlemişti. Grup aşağlık eylemi Facebook'ta canlı olarak yayınlamıştı. Protestocular bugün yaptıkları eylemde Kur'an-ı Kerim'i çiğnedi ve yerdeki Irak bayrağının yanında bir folyo tepside ateşe verdi.Irak Dışişleri Bakanlığı, saldırıyı kınadı. Bakanlık sözcüsü Ahmed es-Sahhaf, Danimarka'nın Bağdat'taki diplomatik personelinin Irak'ı terk ettiğini açıkladı. Öte yandan yapılan eyleme Türkiye'den de bir kınama geldi. T.C. Dışişleri Bakanlığı, "Kopenhag’da bugün (24 Temmuz) kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz." ifadelerini kullandı. Ayrıca Danimarka Dışişleri Bakanlığı, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınadığını açıkladı.

Giriş Tarihi 24 Temmuz 2023, 19:32 Güncelleme 25 Temmuz 2023, 02:56
Danimarka’da Kur’an-ı Kerim’e bir alçak saldırı daha! İflah olmazsınız

İÇİNDEKİLER

Danimarka'da yine İslam hedef alındı. Danimarka'nın başkentindeki Irak Büyükelçiliği önünde iki protestocu bugün, İslam'ın kutsal kitabı olan Kur'an-ı Kerim'in bir nüshasını yaktı. Bu saldırı ile birlikte Irak ve Danimarka arasındaki ilişkiler koplma noktasına geldi.

Yapılan bu çirkin eyleme Türkiye'den de bir kınama geldi. Dışişleri Bakanlığı," Kopenhag'da bugün (24 Temmuz) kutsal kitabımız Kur'an-ı Kerim'e karşı tekrarlanan aşağılık saldırıları en güçlü şekilde lanetliyoruz. Danimarka makamları, uluslararası sorumlulukları çerçevesinde hareket etmeli ve İslam dinine ve milyarlarca inananına yönelik nefreti körükleyen bu çirkin eylemlerin önlenmesi için gerekli tedbirleri almalıdır." ifadelerini kullandı.

DANİMARKA'DA YENİDEN KUR'AN-I KERİM YAKILDI I VİDEO İZLE

Saldırıyı düzenleyen iki protestocu, kendilerine "Danimarkalı Vatanseverler" adını veren bir grubun üyeleri. Grup, İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi olarak tanınıyor.

Grup üyeleri, Kopenhag'da bugün gerçeklşetirdikleri gösteride, önce Kur'an-ı Kerim'i ayaklar altında çiğnendi, ardından yerdeki Irak bayrağının yanında ateşe verildi.

Grup, geçtğimiz haftalarda benzer bir gösteri düzenlemiş ve gösteriyi Facebook'tan canlı yayınlamıştı.
Düzenlenen bu alçak eylem sonrasında Cumartesi günü Bağdat'ta binlerce Iraklı, İsveç ve Danimarka'daki Kur'an-ı Kerim'i yakma olaylarına tepki göstermek amacıyla gösteri yapmıştı.

İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney Cumartesi günü, Kur'an-ı Kerim'e saygısızlık edenlerin "en ağır ceza" ile karşı karşıya kalmaları gerektiğini ifade etmişti.

İsveç'te geçen hafta, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını içeren protesto gösterisine izin verilmesinin ardından,Irak'taki İsveç Büyükelçiliği'nin önündeki gösteriler büyümüş ve protestocular binaya saldırmıştı.

Bir çok Müslüman ülkede de kalabalıklar sokaklara dökülmüş ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıları protesto etmişti.

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billstrom saldırıyı 'kesinlikle kabul edilemez' olarak kınarken, Bağdat'taki tüm personelin güvende olduğunu da sözlerine ekledi.

Benzer bir gösteri 23 Temmuz'da Pakistan'ın Karaçi kentinde de gerçekleşti ve yüzlerce kişi Kur'an-ı Kerim'e karşı gerçekleştirilen alçak eylem sebebiyle sokaklara döküldü.

İLK DEĞİL DAHA ÖNCE YİNE YAPTILAR
Irak'tan İsveç'e göç eden Salvan Momika isimli erkek, bayramın birinci günü bir cami önünde kutsal kitabı yaktı. Dünya çapında İsveç'e yönelik sert tepkileri beraberinde getiren provokasyon için, Stockholm polisinin resmi izni vardı.

İran destekli Haşdi Şabi paramiliter grubunun üniformalarıyla çekilmiş fotoğrafları ortaya çıkan Salvan Momika, 28 Haziran'dan sonra bugün Irak Büyükelçiliği'nin önündeydi.

Polisten Kur'an-ı Kerim yakmak için izin alan provokatör, büyükelçilik önünde kutsal kitabı yere atıp çiğnedi. AFP haber ajansı, Salvan Momika'nın yerel saatle 13.00'teki provokasyonunda bu kez Kur'an-ı Kerim'i yakmadığını, yere atıp ayağıyla üstüne bastığını bildirdi.

Danske Patrioter isimli marjinal grup ise daha önce Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağı ve Kur'an-ı Kerim'e saldırı düzenleyerek, İslam'a hakaret etmiştİ.

DANİMARKA'DAN KINAMA
Danimarka Dışişleri Bakanlığının Twitter hesabından yapılan paylaşımda, Dışişleri Bakanı Lars Lökke Rasmussen'in "Danimarka, Kur'an-ı Kerim'in yakılmasını kınıyor." sözlerine yer verildi.

Paylaşımda, Bakan Rasmussen'in, "Söz konusu provokatif ve utanç verici eylemler, Danimarka hükümetinin görüşünü yansıtmıyor. Herkesi gerilimi azaltmaya çağırıyorum. Şiddet hiçbir zaman yanıt olmamalı." ifadeleri yer aldı.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN