Rusya'dan flaş ABD ve NATO açıklaması: "Doğrudan çatışmaya girmek Moskova'nın çıkarına değil"

Son dakika haberi! Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergei Ryabkov, "Batı'nın Ukrayna'ya daha fazla müdahil olamaması için gereken önlemleri alacağız. ABD ve NATO ile doğrudan çatışmaya girmek Moskova'nın çıkarına değil." açıklamasında bulundu. Öte yandan Rus güçlerinin dün Ukrayna şehirlerine yönelik düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiği ve 105 kişinin ise yaralandığı bildirildi.

Giriş Tarihi 11 Ekim 2022, 08:07 Güncelleme 11 Ekim 2022, 10:00
Rusya’dan flaş ABD ve NATO açıklaması: Doğrudan çatışmaya girmek Moskova’nın çıkarına değil

İÇİNDEKİLER

Rusya-Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Sergey Ryabkov, Kiev yönetimine doğrudan destek veren Batılı ülkelere mesaj gönderdi.

Ukrayna'ya sağlanan desteklerden bahseden Ryabkov, "Batılı ülkelerden Ukrayna'ya sağlanan silah yardımları, paralı askerler, eğitimler, istihbarat, uydu görüntüleri ve stratejik silahlar batıyı doğrudan bu savaşın içine sokuyor.

GEREKEN ÖNLEMLERİ ALACAĞIZ
ABD ve Batılı ülke liderleri Rusya'nın savaş meydanında yenilmesine yönelik çağrı yapıyor. Rusya, asimetrik olmak dahil önlemler almak zorunda kalacak" diyerek, Batılı ülkelerin Ukrayna'ya daha fazla müdahil olmaması için önlemler alacaklarını ilan etti.

Alınacak önlemlere karşı Batılı ülkeler ile bir çatışma da istemediklerini belirten Ryabkov, "ABD ve NATO ile doğrudan çatışma Moskova'nın çıkarına değil. Washington ve diğer Batılı başkentlerin gerilimin kontrolsüz bir şekilde tırmanması risklerinin farkına varacağını umuyoruz ve uyarıyoruz" diye konuştu.

ÖLENLERİN SAYISI 19'A YÜKSELDİ
Rus güçlerinin dün Ukrayna şehirlerine yönelik düzenlediği saldırılarda, hayatını kaybedenlerin sayısının 19'a yükseldiği ve 105 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Ukrayna Acil Servisinden dün başta başkent Kiev olmak üzere birçok şehre düzenlenen saldırılardaki can kayıplarına ilişkin açıklama yapıldı.

Açıklamada, saldırılar nedeniyle aralarında Kiev ve Lviv'e bağlı bölgelerin de bulunduğu 301 yerleşim birimine elektrik verilemediği ifade edildi.

Saldırılarda yaşamını yitirilenlerin sayısının 19'a yükseldiği ve 105 kişinin yaralandığı kaydedildi.

Rus güçleri, dün Kiev, Lviv, Dnipro başta olmak üzere Ukrayna'nın birçok şehrine füze, roket ve kamizake İHA'larıyla saldırılar düzenlemişti.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e dün sabah düzenlenen saldırıların izleri silinmeye çalışılırken yeni saldırı endişesi taşıyan az sayıda Kievli geceyi metro istasyonlarında geçirdi.

ROKETİN KİEV'DEKİ KÖPRÜYÜ VURMA ANI | VİDEO İZLE

Başkent Kiev'de polis ve belediye ekipleri, saldırıların izlerini silmek için çalışma başlattı. Zarar gören elektrik telleri ve trafik lambaları onarıldı.

Taras Şevçenko Caddesi üzerinde düzenlenen saldırıda hasar gören sivillere ait araçlar ise bölgeden kaldırıldı ve yol belediye ekipleri tarafından temizlendi.

Evleri ve dükkanları zarar gören Ukraynalılar ise sunta ve diğer malzemelerle kırılan camları kapattı. Vurulan yerlerden biri olan Taras Şevçenko Parkı'nda ise polis, roket parçalarını oluşan çukurdan topladı. ABD'nin Kiev Büyükelçisi Bridget A. Brink de Rus saldırılarına hedef olan Taras Şevçenko Parkı ve Caddesi'ni gezdi.

"EVLERİMİZ GÜVENLİ DEĞİL"
Öte yandan az da olsa bazı Kievliler yeni saldırı olabileceği endişesiyle geceyi Kiev'deki metro istasyonunda geçirdi. Oğlu Şasa ile Kiev'deki Arsenalna istasyonuna gelen Ala, yaptığı açıklamada, geceyi burada geçireceklerini belirtti. Soğuk havaya rağmen metro istasyonunda kalmayı tercih ettiğini dile getiren Ala, "Roketler, bombalar nedeniyle evlerimiz bizim için güvenli değil. Ben de çocuğum için endişelendim. Hiçbir sığınak insanlar için gerçek manada güvenli değil. Hayatta kalmak için sadece metro istasyonları güvenli." dedi.

Ala, saldırıların ardından buraya geldiğini, güvenlikleri için burada kalmaları gerektiğini sözlerine ekledi.

ZELENSKİY, BİDEN İLE HAVA SAVUNMA SİSTEMİNİ GÖRÜŞTÜ
Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin ABD Devlet Başkanı Joe Biden ile telefonda yaptığı görüşmede hava savunma sistemleri ele alındı.

Zelenskiy, sosyal medya hesaplarından yaptığı yazılı açıklamada, Biden ile yararlı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirtti.

Görüşmenin ana gündem maddesinin hava savunma sistemi olduğunu vurgulayan Zelenskiy, "Şu anda bu, savunma iş birliğimizde 1 numaralı önceliktir." ifadesini kullandı.

Rus güçleri, bugün başkent Kiev dahil Ukrayna'nın birçok bölgesinde çok sayıda füze ve roket saldırısı düzenlemişti.

Zelenskiy, geçen ay CBS News'e verdiği röportajda, ABD'nin verdiği Ulusal Gelişmiş Karadan Havaya Füze Sisteminin (NASAMS) kendilerine ulaştığını söylemişti

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN