Afganistan'da Taliban'a karşı direnişin yeni lideri! Efsane komutanın oğlu fitili ateşledi

Son dakika haberine göre Kabil'i ele geçirdikten sonra Afganistan'da kontrolü sağlayan Taliban, 20 yıl sonra ülkede hakimiyeti yeniden sağladı. Taliban'ın yönetimi devralması sonrası on binlerce sivil ülkeden kaçmaya çalışırken, direniş hareketinden flaş bir hamle geldi.

Giriş Tarihi 18 Ağustos 2021, 14:50 Güncelleme 18 Ağustos 2021, 19:02
Afganistan’da Taliban’a karşı direnişin yeni lideri! Efsane komutanın oğlu fitili ateşledi

İÇİNDEKİLER

Afganistan'ın sadece 10 günde Taliban tarafından ele geçirilmesinin yankıları sürüyor. Taliban'ın pazar günü ülkenin başkenti Kabil'e girmesi ile ülke adeta kaosa teslim olmuş durumda.

Binlerce kişi ülkeden kaçabilmek umudu ile Kabil'deki havalimanına akın ederken, ülkedeki direniş hareketinden flaş bir adım geldi.

Taliban'a karşı verdiği mücadele ile hafızalara kazınan ve 'efsane komutan' olarak anılan Ahmed Şah Mesud'ın oğlu Amrullah Salih, Taliban'a karşı direnişin fitilini ateşledi.

Cumhurbaşkanı Gani'nin ülkeden kaçması sonrası kendisini geçici Cumhurbaşkanı ilan eden Salih, Kabil'e yaklaşık 150 kilometre uzakta bulunan Pencşir vilayetinde açıklamalarda bulunan Salih, Taliban'a teslim olmayacağını söyledi ve savaşacağına söz verdi.

Salih Twitter hesabından yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: 'Beni dinleyen milyonları hayal kırıklığına uğratmayacağım. Taliban ile asla aynı çatının altında olmayacağım. ASLA.'

Bugün ortaya çıkan görüntülerde, Mesud'un ağır silahlı bir maiyet eşliğinde, Sovyet yapımı bir askeri helikopter olan Afgan Hava Kuvvetleri'ne ait Mi-17'ye bindiği görülüyor.

Söz konusu bölge, 1990'lardaki iç savaş sırasında uzun süre Taliban'a düşmemesi ile adından söz ettirmişti.

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN