Son dakika: Terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı

Mescid-i Aksa’ya giren İsrail polisi, Kıble Mescidi’nin içinde namaz kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermi ile saldırdı. İsrail'in alçakça ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa'yı hedef almasına siyasiler çok sert tepki gösterdi ve terör devleti İsrail'i kınadı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız" derken İletişim Başkanı Fahrettin Altun da "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz" açıklamasını yaptı.

Giriş Tarihi 07 Mayıs 2021, 20:52 Güncelleme 08 Mayıs 2021, 00:12
Son dakika: Terör devleti İsrail, Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı

İÇİNDEKİLER

İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi'nde namaz kılan cemaate saldırıda bulundu.

İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi'nde yatsı namazı kılan cemaate karşı ses bombaları ve plastik mermi kullandı.



Öte yandan Mescid-i Aksa'nın içinde bulunduğu Eski Şehir bölgesinin Şam Kapısı ile Sahire Kapısında da İsrail polisi Filistinli gençlere saldırdı.

Yoğun bir şekilde çevrede konuşlanan polis, Eski Şehir kapılarından kontrollü bir şekilde geçişlere izin verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, şu ana kadar Harem-i Şerif'te yaşanan olaylarda çok sayıda yaralı olduğunu duyurdu.



FİLİSTİN KIZILAY'INDAN AÇIKLAMA
Filistin Kızılay'ından yapılan yazılı açıklamada, Harem-i Şerif'te yaşanan olaylarda 53 Filistinlinin İsrail polisinin müdahalesinde yaralandığı belirtildi.



TÜRKİYE'DEN PEŞ PEŞE TEPKİLER


"FİLİSTİN HALKININ HAKLI DAVASININ HER DAİM YANINDAYIZ"
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi'nde namaz kılanlara yönelik saldırısını şiddetle kınadı.

Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya bu akşam yapılan saldırıyı şiddetle kınıyorum. İsrail'in mübarek ramazanda ibadet eden masumları hedef alması insanlık dışı bir olay." ifadelerini kullandı.

Yaralılara şifa dileyen Çavuşoğlu, "Filistin halkının haklı davasının her daim yanındayız." değerlendirmesinde bulundu.



"ŞİDDETLE TELİN EDİYORUZ"

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla düzenlediği baskını şiddetle telin etti.

Altun, Twitter hesabından İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına ilişkin açıklama yaptı.

İsrail'in Filistinlilere yönelik sürdürdüğü işgal ve şiddet politikasını endişeyle takip ettiklerini belirten Altun, "İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. Bugün, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla gerçekleştirilen baskını şiddetle telin ediyoruz." ifadelerine yer verdi.



"BU MENFUR VE PERVASIZ SALDIRILAR DERHAL DURMALIDIR"
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, İsrail polisinin, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesindeki Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

Kalın, Twitter hesabından ilişkin şunları kaydetti:

"İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya girerek ses bombalarıyla saldırmasını şiddetle kınıyoruz. Mübarek Ramazan günlerinde hiçbir kutsala saygısı olmayan İsrail işgal güçleri Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmelidir. Bu menfur ve pervasız saldırılar derhal durmalıdır."



"DİN VE VİCDAN ÖZGÜRLÜKLERİNİN SONUNA KADAR YANINDAYIZ"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz" dedi.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da namaz kılan Filistinlilere ses bombaları ile yaptığı müdahaleye tepki gösterdi.

Harem-i Şerif'in, tüm Müslümanların kutsal mabedi olduğunu belirten Çelik, "İsrail hükümetinin mübarek Ramazan ayında Müslümanların mabedine yaptığı saygısızlığı ve Filistinlilere uyguladığı şiddeti kınıyoruz. İsrail, Mescidi Aksa'nın hukuki statüsüne saygı duymalı ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranmalıdır. Filistinli kardeşlerimizin din ve vicdan özgürlüklerinin sonuna kadar yanındayız" ifadelerini kullandı.




TBMM BAŞKANI ŞENTOP'TAN AÇIKLAMA
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail'in Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına ilişkin, "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum." ifadesini kullandı.

Şentop, Twitter'daki hesabından, İsrail polisinin Mescid-i Aksa'da cemaate saldırmasına tepki gösterdi.

Her Ramazanda olduğu gibi İsrail'in, şiddet ve zulmünün arttığı günlere şahitlik edildiğini belirten Şentop, "Bu gece, Mescid-i Aksa'da, namaz kılan cemaate saldırı açık bir devlet terörüdür. Şiddet ve zulüm eken barış ve huzur biçemez. Mescid-i Aksa'daki terörü lanetliyorum." ifadelerini kullandı.



AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, Mescid-i Aksa'ya saldıran İsrail'e çok sert tepki gösterdi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamalarından satır başları;

Filistinlilerin evlerini zorbalıkla işgal eden terör devleti İsrail'in ilk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla yaptığı saldırıyı şiddetle lanetliyorum.

Siyonist katil İsrail, Mescid-i Aksa'yı derhal terk etmeli ve bu alçak saldırıları sona erdirmelidir.

Yeter artık! Bu saldırganlık sadece işgalci İsrail'in değil buna sessiz kalan tüm dünyanın ayıbıdır. Uluslararası camia İsrail'i durdurmalıdır.

UMED'DEN İSRAİL'E SERT TEPKİ

Müslümanların ilk kıblesi ve son peygamber Hz. Muhammed'in (SAV) miraç durağı olan Mescid-i Aksa'ya yönelik İsrail saldırılarını nefretle kınıyoruz.

Mescid-i Aksa saldırısında yaralanan Anadolu Ajansı'nın Ortadoğu Editörü ve UMED Ortadoğu Temsilcisi Turgut Alp Poyraz'a geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz.

İsrail polisinin Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki Kıble Mescidi'nde yatsı namazı kılan cemaate ses bombaları ve plastik mermi ile saldırması, gazetecileri de açıkça hedef alması barbarlıktır, ahlaksızlıktır, terördür.


Dünya kamuoyunun gerçeği görmesini, öğrenmesini engellemek için gazetecileri faşizanca sansürlemek için hedef alan İsrail' i UMED olarak kınıyor, uluslararası basın örgütlerini birlikte hareket etmeye davet ediyoruz. Kalemini, fikrini ve yüreğini siyonizm ve emperyalizmin kullanımına açmadığı için hedef alınan gazeteci kardeşlerimize birkez daha geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED)

TAKVİM UYGULAMASINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN