Son dakika: Donald Trump Joe Biden'a çok sert çıktı: Halk dürüst oy sayımına kavuşana kadar durmayacağım

Son dakika haberi... Donald Trump, seçimin henüz bitmediğini vurgulayarak, "Halk hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." ifadelerini kullandı.

Giriş Tarihi 07 Kasım 2020, 20:22 Güncelleme 07 Kasım 2020, 21:47
Son dakika: Donald Trump Joe Biden’a çok sert çıktı: Halk dürüst oy sayımına kavuşana kadar durmayacağım

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberine göre Amerika Birleşik Devletleri'ndeki seçimlerde tansiyon artıyor. Donald Trump, seçimin henüz bitmediğini vurgulayarak, "Halk hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." tepkisini gösterdi.

Trump, resmi olmayan sonuçlara göre Demokrat aday Joe Biden'ın 270 delegeye ulaşarak, ülkenin yeni başkanı olmaya hak kazanması üzerine yazılı açıklama yaptı.

"NEDEN ACELE ETTİKLERİNİ BİLİYORUZ"

"Hepimiz Biden'ın neden yanlış yere kendini kazanan ilan etmek için acele ettiğini ve basındaki müttefiklerinin de ona neden yardım ettiğini biliyoruz, gerçeğin ortaya çıkmasını istemiyorlar." ifadesini kullanan Trump, seçimin henüz bitmediğini vurguladı.

"SEÇİMİN SONUCUNA MEDYA DEĞİL..."

Trump, özellikle yarışın çok yakın olduğu eyaletlerde oyların yeniden sayılacağını ve kendilerinin bazı eyaletlerde dava açtığını vurgulayarak, "Seçimin sonucuna medya değil, hukuki yollarla kullanılmış oylar karar verecektir." ifadelerine yer verdi.

Pazartesiden itibaren seçim kampanya ekibinin, seçimlerin usullere uygun yapılıp yapılmadığının incelenmesi için hukuki süreçleri başlatacağına işaret eden Trump, yasal yollarla kullanılmış oyların belirlenmesi noktasında Biden kampanyasının kendilerine karşı çıktığını vurguladı.

Trump açıklamasına, "Biden neyi saklıyor? Amerikan halkı hak ettiği dürüst oy sayımına ve talep ettiği demokrasiye kavuşana kadar durmayacağım." değerlendirmesini yaptı.

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Android

Takvim Gazetesini telefonuna indir | App

Takvim Gazetesini telefonuna indir | Huawei App

"TRUMP'IN OYLARI BUHAR OLMUŞ"

Donald Trump'ın avukatı Rudy Giuliani tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Hiçbir teftiş yapılmadı. Oyları sayan 3 metre daha da uzağa gönderildiler. Bu oyların düzgün sayılması için teftiş olmalıydı. Birisi itiraz ederse kenara konulur. Buradaki oy çizelgelerinde güvensiz bir metod kullanıldı. Hiçbir oy mazbatalarına çizelgelerine bakmasına izin verilmedi.

300 bin oyun söz konusu olduğu hiçbir şekilde değerlendirilmemiş tek bir Cumhuriyetçinin müşahit olmadığı bir ortam vardı. Belli ki burada bir durum var. Ben komplolara inanmıyorum ama tesadüflere de inanamıyorum.

2 gün 700 bin oyla ileride olan Trump'ın oyları buhar olmuş.

Vali hiçbir şey yapmıyor. Phialedephia'da vali, belediye başkanları birlikte oy yolsuzluğuna izin verdi."