Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı!

Son dakika haberi... Avusturya’nın başkenti Viyana’da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ilk belirlemelere göre 7 kişi öldü.

Giriş Tarihi 02 Kasım 2020, 23:29 Güncelleme 03 Kasım 2020, 00:55
Son dakika: Avusturya’nın başkenti Viyana’da sinagog yakınlarında silahlı saldırı!

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Avusturya'nın başkenti Viyana'da Schwedenplatz bölgesinde bulunan bir sinagog yakınlarında silahlı saldırı düzenlendi.

Avusturya medyası, polisin açılan ateşe karşılık verdiği ve saldırganın kaçtığını duyurdu.

7 KİŞİ ÖLDÜ
İlk belirlemelere göre 7 kişinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı silahlı saldırıda ikiden fazla saldırgan olduğu duyuruldu.

Polisten yapılan açıklamada, saldırganlardan birinin gözaltına alındığı, diğerinin ise etkisiz hale getirildiği belirtildi.



Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, çatışmanın ortasında kalan bir Türk vatandaşına "Çıkma çıkma oradan" diye bağırıldığı duyuldu.



VİYANA BÜYÜKELÇİSİ CEYHUN'DAN UYARI
Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, ülkedeki Türk vatandaşlarını dikkatli olmaları konusunda uyardı. Ceyhun, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Viyana'daki vatandaşlarımız, lütfen can güvenliğiniz için evinizde kalınız! Ya da şimdilik bulunduğunuz yeri terk etmeyiniz! Yola çıkmadan polisin açıklamalarını takip ediniz" dedi.

AVUSTURYA İÇİŞLERİ BAKANI NEHAMMER: "AÇIK BİR TERÖR SALDIRISI ALTINDAYIZ"
Avusturya İçişleri Bakanı Nehammer, şehrin turistik bölgesi birinci Viyana'da polis ve saldırganlar arasında çıkan çatışmaya ilişkin yaptığı açıklamada detay paylaşmazken, "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız." şeklinde konuştu.

Öte yandan kamu yayıncı kuruluşu ORF'in İçişleri Bakanlığına dayandırdığı haberinde, olayda ilk belirlemelere göre bir polisin ağır yaralandığı, saldırganlardan birinin öldürüldüğü bir diğerinin ise yakalandığı bildirildi.

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, Avusturya Haber Ajansı APA'ya yaptığı açıklamada, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor.

Yerel basında yer alan bilgilere göre, henüz durum polis tarafından kontrol altına alınamadı, kaçan saldırganların yakalanması için çalışmalar sürüyor.