Son dakika: Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei evinde ölü bulunmuştu! Ölümünden birkaç gün önce...

Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei'in evinde sır bir şekilde ölü bulunmuştu. Ölümünün ardından ortaya çıkan bir detay dikkat çekti. Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei'nin (58), ölümünden birkaç gün önce İsrail gazetesinde Pekin yönetiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında attığı adımları anlatan makalesi yayımlanmıştı. Akıllara Wei'nin sır ölümünün ardında koronavirüs makalesi mi var sorusu geldi.

Giriş Tarihi 17 Mayıs 2020, 13:39 Güncelleme 17 Mayıs 2020, 13:43
Son dakika: Çin’in İsrail Büyükelçisi Du Wei evinde ölü bulunmuştu! Ölümünden birkaç gün önce...

İÇİNDEKİLER

Çin'in İsrail'deki Büyükelçisi Du Wei, Tel Aviv'in banliyösündeki evinde ölü bulundu.

İsrail basını, 58 yaşındaki Du Wei'nin yatağında ölü bulunduğunu duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanlığı, Büyükelçi Du Wei'nin ölümünü doğrularken, olaya ilişkin ayrıntılı bilgi vermedi.

Polis, Büyükelçi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlattı.

İsrail basını, polisin yaptığı ön incelemede Wei'nin vücudunda herhangi bir darp izine rastlanmadığını, ilk bulguların büyükelçinin kalp krizi sonucu yaşamını yitirdiği yönünde olduğunu yazdı.

Du Wei, şubat ayında Tel Aviv'e tayin edilmeden önce ülkesinin Ukrayna'daki diplomatik misyonunda görevliydi.

Evli ve bir erkek çocuk sahibi olan Du Wei'nin ailesinin, İsrail'de kendisiyle birlikte yaşamadğı bildirildi.

Büyükelçi, Tel Aviv'in Herzliya isimli banliyösünde yaşıyordu.

KOVİD-19 MAKALESİ YAYINLAMIŞTI
Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei'nin (58), ölümünden birkaç gün önce İsrail gazetesinde Pekin yönetiminin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) ile mücadele kapsamında attığı adımları anlatan makalesi yayımlanmıştı.

Büyükelçi Du Wei, 12 Mayıs'ta Jerusalem Post gazetesinde çıkan makalesinde, Çin'in Kovid-19 ile mücadelede gerekli adımları attığı ve Pekin yönetiminin salgına ilişkin bilgileri "şeffaf" şekilde paylaştığını savundu.

Çin'in Kovid-19'a karşı ilk savunma cephesi oluşturarak salgının seyrini değiştirdiğini öne süren Büyükelçi, "Çin'in kararlı adımları, şeffaf iş birliği ve Çin halkının büyük fedakarlığı olmasa salgın çok daha feci olabilirdi." ifadesini kullandı.

Makalesinde Yahudi geleneğinde Tevrat'ın yorumu olarak bilinen Talmud'dan da alıntı yapan Du Wei, Pekin yönetiminin Kovid-19'a dair bazı bilgileri gizlediği yönündeki eleştirilere değinerek, "Çin sorumlu bir paydaştır ve gerçeği söylemekten korkmaz. Boş hastane yatakları, kapanan karantina bölgeleri, fabrikalardan çıkan buharlar Çin'in verilerini destekliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Çin'in İsrail Büyükelçisi Du Wei, Tel Aviv'in kuzeyindeki Herzliya kentinde bu sabah rezidansında ölü bulunmuştu.

BÜYÜKELÇİNİN ÖLÜM SEBEBİ AÇIKLANDI
İsrail polisi Büyükelçi'nin ölümüyle ilgili soruşturma başlatırken, yerel basın ilk bulguların büyükelçinin kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği yönünde olduğunu yazmıştı.