İtalya'nın 1 numaralı Corona hastası Mattia'dan şok sözler: Profesörler biliyor ama konuşamıyor

İtalya Coronavirüs’ten en çok etkilenen ülke oldu. Ölümler binleri buldu. ‘1 numaralı hasta’ konuştu: Hayatımda hiçbir Çinli ile yakınlaşmadım. Arkadaşım da yok. Ancak virüs bulaştı. Bu normal değil. Doktorlar açık konuşamıyor. Aslında onlar da bu hastalığın olağan olmadığını düşünüyor.

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 26 Mart 2020 Güncelleme 26 Mart 2020, 07:10
İtalya’nın 1 numaralı Corona hastası Mattia’dan şok sözler: Profesörler biliyor ama konuşamıyor

İÇİNDEKİLER



Hayatımda hiçbir Çinli ile yakınlaşmadım. Arkadaşım da yok. Ancak virüs bulaştı. Bu normal değil. Doktorlar açık konuşamıyor. Aslında onlar da bu hastalığın olağan olmadığını düşünüyor.

Çin'de ortaya çıkan Coronavirüs, Avrupa'ya sıçradı. İtalya'da 7503 kişi hayatını kaybetti. Ülkenin "1 numaralı hastası", yaklaşık bir ay sonra hastaneden taburcu edildi. Lombardia'da yaşayan 38 yaşındaki Mattia "Hayatımda Çinli ile yakınlaşmadım, hiç arkadaşım yok. 38 yaşındayım ciddi bir rahatsızlığım yok. Benim olduğum bölgede Çinli de yok. Ancak Coronavirüs bana bulaştı. Bu normal bir durum değil. İtalyan doktorlar ellerinde bir belge olmadığı için açık konuşamıyorlar. Ancak onlar da bu hastalığın olağan olmadığını düşünüyor" dedi.


4 KATI OLABİLİR!
İtalya'da Coronavirüs vaka ve ölüm sayısının en yüksek olduğu şehir olan Bergamo'nun Belediye Başkanı Giorgio Gori'nin açıklaması korkuttu. Gerçek ölü sayısının resmi rakamlardan 4 kat fazla olabileceğini söyledi.


683 ÖLÜ DAHA
İtalya'da dün 683 kişi daha can verdi. Kurban sayısı 7 bin 503'e yükseldi.


HEMŞİRENİN ACI SONU
Tüm dünyada olduğu gibi İtalya'da da Coronavirüs kabusu devam ediyor. 34 yaşındaki Daniela Trezzi, Lombardiya'daki bir hastanede Coronavirüs krizinin ön cephesinde çalışıyordu. Testi pozitif çıkan hemşire, virüsü başkalarına bulaştırdığını düşündüğü için intihar etti.


CORONA İNTİHARI
İngiltere'de Coronavirüsü nedeniyle psikolojik sorunlar yaşamaya başlayan Emily Owen (19), yaşamına son verdi. Garsonluk yapan genç kızın ailesi, evdeki karantina sürecinde pek çok insanın kendini öldüreceğini iddia etti.


FRANSA SERTLEŞTİ!
Fransa'da Coronvirüs nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Görevlendirilen polisler, olası yağmalama ve hırsızlıklara karşı mücadele ediyor. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, polislerin yerde yatan bir kadına sert müdahalesi ve diğer bir kadını da iterek yere düşürdükleri görüldü. O anlar büyük tepki çekti.

BİR GÜNDE 231 ÖLÜ
Ülkede son 24 saatte 231 kişi daha can verdi. Ölü sayısı 1331'e yükseldi.


NATO YARDIM ETSİN!
İspanya'da Coronavirüs salgını hızla yayılırken, NATO'dan tıbbi malzeme yardımı talep edildi. Ameliyat maskesi, eldiven, ameliyat önlüğü, solunum cihazları, termometre ve 500 bin test kiti istendi.


DENİZDE KARANTİNA
İngiltere'de
aldıkları 13 metrelik yelkenli eğitim teknesini İstanbul'a getirmek isteyen Barış Ersemiz ve Şeyda Aslan, virüs nedeniyle Portekiz'in Porto limanı açıklarında karantinaya alındı. Ersemiz, "Bizi marinaya almadılar. Demirli bir şekilde bekliyoruz" dedi.


VİRÜS ÖLMÜYOR
Çinli bilim insanları, Coronavirüs salgınında hayatını kaybeden 29 hasta üzerinde otopsi gerçekleştirdi. Yapılan otopsi, korkunç gerçeği gözler önüne serdi. Hastalık uzmanı Wang Guiqiang, insanlarının bağışıklık sistemini çökerterek ölümüne sebep olan Covid-19'un ölümün ardından akciğerde varlığını sürdürdüğünü ve bağışıklık sistemine zarar verdiğini ifade etti.