Doğu Akdeniz'deki sondaj faaliyetlerinden rahatsız olan Ermeni basınından skandal Türkiye haberi

Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de petrol aramasından rahatsız olan Ermeni basını, Türkiye’yi hedef alan skandal bir haber yayımlandı. Türkiye için "savaş çığırtkanı" ve "istikrar bozan" ifadelerini kullanan 'Armenian Weekly' isimli Ermenistan yayın organı, Kıbrıs'taki Türk varlığını hiçe sayarak, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki doğalgaz rezervlerini "sömürmeye" çalıştığını öne sürdü.

Giriş Tarihi 28 Temmuz 2019, 17:38 Güncelleme 28 Temmuz 2019, 17:40
Doğu Akdeniz’deki sondaj faaliyetlerinden rahatsız olan Ermeni basınından skandal Türkiye haberi

İÇİNDEKİLER

Doğu Akdeniz'de doğalgaz varlığının 10 yıl kadar önce fark edilmesinin ardından; Lübnan, Mısır, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Yunanistan ve İsrail'in doğalgaz arama çalışmalarının başladığını aktaran Armenian Weekly isimli Ermenistan yayın organı, Kıbrıs'taki Türk varlığını hiçe sayarak, Türkiye'nin sondaj faaliyetlerinin ise illegal olduğunu söyledi.

GAZETEDEN ART ARDA İFTİRALAR: İŞGALCİ, İSTİKRAR BOZAN, SAVAŞ ÇIĞIRTKANI...
Ermeni gazetesi, Türkiye'nin Doğu Akdeniz'de doğalgaz aramasını problem olarak nitelendirirken, Türkiye'nin Kıbrıs'ı "işgal" ettiğini savunacak kadar ileri gitti. Ermeni yayın kuruluşu, Türkiye'yi "istikrar bozan" ve "savaş çığırtkanı" taraf ilan etti.

Gazete, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin Akdeniz doğalgazının meşru sahibi olduğunu söyleyerek, Kıbrıs'taki Türk varlığını hiçe saydı.