Son dakika haberi: Beyaz Saray'dan Başkan Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili flaş açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın G20 Liderler Zirvesi kapsamında ABD Başkanı Donald Trump ile görüşmesi 35 dakika sürdü. Görüşmenin ardından Beyaz Saray'dan yapılan açıklama, "Trump, S-400 alımına ilişkin endişesini dile getirdi. İki lider ticaret hacminin geliştirilmesini ele aldı." denildi.

Giriş Tarihi 29 Haziran 2019, 08:22 Güncelleme 29 Haziran 2019, 11:08
Son dakika haberi: Beyaz Saray’dan Başkan Erdoğan-Trump görüşmesiyle ilgili flaş açıklama

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, zirvenin yapıldığı INTEX Osaka Fuar Merkezi'ndeki temasları kapsamında ikili görüşmeleri devam ediyor. Erdoğan'ın, ABD Başkanı Trump ile görüşmesi 35 dakika sürdü. Görüşmede S-400 gerilimi ele alındı.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, MİT Başkanı Hakan Fidan ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz da hazır bulundu.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA GELDİ
Beyaz Saray, G-20 Liderler Zirvesi'ndeki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Donald Trump görüşmesine ilişkin, "İki lider karşılıklı ticaretin geliştirilmesi ve Suriye'deki ortak hedeflerin yerine getirilmesi dahil bir dizi konuyu görüştü. Başkan, Rusya'dan S-400 alımına ilişkin endişesini dile getirdi ve Türkiye'yi savunma işbirliği konusunda NATO İttifakı'nı geliştirecek biçimde ABD ile çalışmaya teşvik etti" açıklamasında bulundu.