Ne yaBACAKlar

Daily Mail, İngiltere Başbakanı Theresa May ve İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon’ın görüşmesini manşete taşıdı. Ancak kullandığı ‘Bacak yarışı’ ifadesi büyük tepki topladı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mart 2017 Güncelleme 29 Mart 2017, 01:49
Ne yaBACAKlar

İÇİNDEKİLER

İngiltere'de yayımlanan Daily Mail gazetesi, dün attığı manşetle şimşekleri üzerine çekti. Buna göre İngiltere Başbakanı Theresa May, 27 Mart Pazartesi günü İskoçya'nın Birleşik Krallık'tan ayrılma konusunu görüşmek üzere İskoçya'ya gitti. Galsgow şehrinde, Avrupa Birliği'nden çıkmamak için Birleşik Krallık'tan ayrılmayı her fırsatta dile getiren İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon ile bir görüşme gerçekleştirdi. İskoçya'da Birleşik Krallık'tan ayrılmak için yapılacak olan referandumdan 24 saat önce gerçekleşen bu görüşme herkesin ilgisini çekti. Daily Mail gazetesi de iki kadın başbakanın görüşmelerini fotoğraflayıp manşetten servis etti. Ancak gazetenin dikkat çektiği konu, iki ülke arasında yaşanan Brexit krizi değildi! İngiltere'nin önde gelen gazetesi, manşetinde "Brexit'i boşver bacak yarışını kim kazanacak?" şeklinde cinsiyetçi bir söylem kullanmayı tercih etti!

EN İYİ SİLAH...
Gazetenin kadın yazarlarından Sarah Vine yazısında "En iyi silahlarını devreye soktular: Bacaklar. Sturgeon'ın bacak bacak üstüne atması daha flörtöz" dedi. Kullanılan bu dil, eleştirilerin hedefi haline geldi. Daily Mail'i ilk eleştirenler İşçi Partisi'nin kadın milletvekilleri Harriet Harman ve Yvette Cooper oldu. Cooper, Twitter mesajında "Yıl 2017. İki kadının kararları, Birleşik Krallık'ın var olmaya devam edip etmeyeceğini belirleyecek. Ve gazetenin manşeti bacaklar" dedi.



STURGEON GERGİN, MAY RAHAT
İki ükenin de yakından takip ettiği görüşmede başbakanların vücut dilleri de değerlendirildi. Buna göre görüşmede İskoçya Başbakanı Nicola Sturgeon'ın gergin gülümsemesine dikkat çekilerek endişeli olduğu belirlendi. Öte yandan oturduğu koltuğun İngiltere Başbakan'ı Theresa May'e yakın olan kısmına dirseğini yaslaması, May'i dinlemeye hala istekli olduğunu gösterdiği şeklinde yorumlandı. Theresa May'in otururken çapraz hale getirdiği bacakları ve sık sık gülümseyip kahkaha atması, görüşmede oldukça rahat olduğu şeklinde değerlendirildi.