Beşiktaş'ın yarın işi zor

UEFA Avrupa Ligi'nde E Grubu'nda mücadele eden Beşiktaş, yarın İngiltere'nin Stoke City takımıyla zorlu bir mücadeleye çıkacak.

Giriş Tarihi 13 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 13 Aralık 2011, 13:35
Beşiktaş’ın yarın işi zor

İÇİNDEKİLER

Siyah-beyazlı ekibin Fiyapı İnönü Stadı'nda konuk edeceği Stoke City, formda görüntüsüyle dikkat çekiyor. İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi'nde şu ana dek yenilgi yüzü görmezken, Premier Lig'de de son 3 maçını kazandı.

UEFA Avrupa Ligi'nde mücadelesine 3. ön elemeden başlayan Stoke City, şu ana dek başarılı sonuçlar aldı. 3. ön elemede Hırvatistan'ın Hajduk Split takımını 1-0'lık skorlarla geçerek play-off'a kalan İngiliz takımı, bu turda da İsviçre'nin Thun ekibini 1-0 ve 4-1'lik skorlarla eleyerek gruplara kaldı.

-Henüz yenilmedi-

Eleme turlarındaki başarılı görüntüsünü E Grubu'ndaki maçlarda da sahaya yansıtan ve Dinamo Kiev ve Beşiktaş gibi Avrupa deneyimine sahip takımların bulunduğu grupta başarılı sonuçlar alan Stoke City, şu ana dek yenilmedi.

Grubundaki ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla 1-1 berabere kalan İngiliz takımı, Beşiktaş'ı ise kendi sahasında 2-1 mağlup etmeyi başardı. İsrail'in Maccabi Tel Aviv takımını ilk maçta 3-0 mağlup eden Stoke City, deplasmandaki karşılaşmayı da 2-1 kazandı. Kendi sahasında Dinamo Kiev ile bir kez daha 1-1 berabere kalan İngiliz ekibi, grubundaki puan kayıplarını ise bu rakibine karşı yaşadı.

-Ligde de formda-

İngiliz takımı, Avrupa mücadelesinin yanı sıra Premier Lig'de de formda görüntüsüyle dikkat çekiyor.

Premier Lig'de 15 maçta 6 galibiyet, 3 beraberlik ve 6 yenilgi alan Stoke City, topladığı 21 puanla 8. sırada yer aldı.

-Yarınki maç zorlu geçecek-

Avrupa'da kolay kolay yenilmeyeceğini gösteren İngiliz ekibi, özellikle kendi liginde son 3 maçta aldığı galibiyetlerle Beşiktaş teknik heyetinin gözünü korkuttu.

Ligde son 3 maçında Blacburn Rovers'ı 3-1, Everton'ı 1-0 ve Tottenham'ı 2-1 mağlup eden Stoke City, son yenilgisini Queens Park Rangers'a 3-2 mağlup olarak aldı.

Ligde son maçlarda başarılı sonuçlar alan ve UEFA Avrupa Ligi'nde de henüz yenilgi yaşamayan İngiliz ekibi, formuyla Beşiktaş'a karşı zorlu bir rakip olacağını da göstermiş oldu.