UEFA'ya CD'li hakem şikayeti

Beşiktaş, Stoke maçını katleden Gaudier’in peşini bırakmıyor

Giriş Tarihi 01 Ekim 2011, 00:00 Güncelleme 01 Ekim 2011, 11:42
UEFA’ya CD’li hakem şikayeti

İÇİNDEKİLER

Star gazetesinin haberine göre yönetim, Upson'ın topu elle oynamasını atlayıp, tüm avantajları ev sahibine uygulayan ve Sivok'un Crouch'a hareketine penaltı çalan Fransız'ın ön yargılı olduğunu savunuyor.

Stoke City ile Beşiktaş arasında Britannia Stadı'nda oynanan maçta görev yapan Fransız hakem triosunun yönetimi, Siyah-Beyazlılar'ı çileden çıkardı. Başta Teknik Direktör Carlos Carvalhal ile futbolcular olmak üzere yönetici ve taraftarlar da İngiliz ekibine karşı alınan 2-1'lik mağlubiyeti orta hakem Antony Gaudier'in yönetimine bağlarken, yönetim UEFA nezdinde şikayetçi olma kararı aldı. Fransız hakemin kötü yönetimini ispatlamak için karşılaşmanın görüntülerini bir CD'ye toplayan idareciler, bu görüntüleri UEFA'ya gönderip Antony Gaudier hakkında işlem yapılmasını talep edecek.

Siyah-Beyazlılar'ın özellikle karşılaşmanın ilk yarısında Upson'ın Stoke City ceza alanında topu elle oynamasını atlayan Gaudier'in İngiliz takımının futbolcularının çok sert oynamasına tolerans tanımasına ve Sivok'un Crouch'a dokunmamasına karşın verilen penaltı pozisyonuna dikkat çekecek.

Maçtan sonra Carvalhal, "6 hakem Upson'ın topu elle oynamasını atladı. Futbolcularımız kanlar içinde kaldı, hakem devam ettirdi" derken, Sivok da, penaltı pozisyonu için "Ben birşey yapmadım, Crouch üzerime düştü. Böyle penaltı verilecekse en az maçta 15-20 tane verilmeliydi" diye sitem etmişti.

Eski yönetici İlhan Durusoy ise Gaudier'e tepkisini, "Stoke maçında Beşiktaş'ın hakkı yendi. Adaletsizlik sadece şike ve teşvikle olmuyor. Irkçı ve spora siyaset kazandıran hakemlerle de oluyor. Görelim bakalım UEFA bu hakemi kupadan men edecek mi? Fransızlar'ın Türkler'e karşı ön yargılı olduğunu bilmiyorlar mı?" diye dile getirdi.