Tayfur Havutçu da savunma hakkından feragat etmiş

Giriş Tarihi 28 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2011, 16:31
Tayfur Havutçu da savunma hakkından feragat etmiş

İÇİNDEKİLER

Beşiktaş'ın etkin isimlerinden, hukuk adamı kimliğiyle ön plana çıkan, divan kurulu üyesi Ali Rıza Dizdar, Asbaşkan Serdal Adalı'nın Futbol Federasyon'a yaptığı yazılı başvuru ile ilgili olarak, "Savunma hakkından feragat edildiği ve disiplin cezasının açıklanmasının istenildiği yazılı başvuruyu sadece Serdal Adalı yapmadı. Tayfur Havutçu da Ahmet Ateş de aynı başvuruda bulundu." dedi.

''Son derece saygın bir davranışta bulundular.'' diyen Dizdar, Radyospor'a yaptığı açıklamada, "Bu başvurunun nedeni şu. 'Mevcut deliler bunlardan ibaret. Biz ceza mahkemesiyle ilgili savunmayı beklemiyoruz. Oradaki suçlamadan vazgeçtik. Hakkımızda ceza verilecekse verin. Hakkımızdaki iddialar bunlardan ibarettir.' Bu arkadaşlarımız PFDK'ya tedbirli olarak sevk edildiler, tedbirli olarak da duruyorlar. Sevk edilmelerine neden olan mevcut delillerle haklarında işlem yapılmasını istiyorlar. Son derece saygın bir davranış örneği sergiliyorlar. Futbol Federasyon'u büyük bir yükten kurtarıyorlar."

Ali Rıza Dizdar, her üç ismin yaptığı yazılı başvurunun da bir savunma biçimi olduğunu belirterek, "Başka söyleyeceğimiz söz yoktur. Bu yargının bir an önce hızlandırılması anlamına geliyor. En kötü adalet geciktirilmiş olanıdır. Başvuruya 'satranç oyunu' diyorlar. Böyle bir satranç oyunu yok. Bu bir haykırıştır. Demokrasinin içerisindeki olması gerekendir.'' diye konuştu.

FEDERASYON CEZAYA GEREK GÖRMEZSE...


Dizdar, "Federasyon bir disiplin cezasına gerek görmezse, bu yargı sürecini nasıl etkiler" şeklindeki soruya ise "Bu durumda yargı titiz davranır. Yargının titizliği çıkar ortaya. Ama, bu yargının bağımsız hareket etmesini engellemez. Bunun altını çizmek gerekir. Dolayısıyla bu durum yargıya müdahale değil, yargının işini kolaylaştırmaktır." şeklinde konuştu.

Tutuklu isimler için tahliye olasılığının şu anda bile mümkün olduğunu dile getiren Dizdar, "Delillerin karartılması söz konusu değil. Sadece, Adalı, Havutçu ve Ateş'le birlikte benim müvekkillerimin, Korcan Demircan'ın da tahliyesi söz konusu." dedi.

SERDAR ADALI'NIN BERAAT EDECEĞİNE İNANCI TAM


Dün akşam Metris Cezaevi'nde Serdal Adalı ile görüşen Dizdar, "Serdar Adalı, 'Mevcut delillerle bir an önce her şeyin ortaya çıkmasını istiyorum. Ben bir spor adamıyım. Neden ben tedbirli olarak yaşayım' dedi. Serdar Adalı'nın morali çok yüksek, beraat edeceklerine dair inancı tam." ifadelerini kullandı.