Beşiktaş'ın rakibi Stoke City, 7. sırada

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda Beşiktaş'ın yarınki rakibi İngiliz Stoke City, 6 haftası geride kalan Premier Lig'de 7. sırada bulunuyor.

Giriş Tarihi 28 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 28 Eylül 2011, 15:47
Beşiktaş’ın rakibi Stoke City, 7. sırada

İÇİNDEKİLER

Avrupa'nın en önemli liglerinden olan Premier Lig'de şu ana dek 6 maça çıkan Stoke City, bu karşılaşmalarda 2 galibiyet, 3 beraberlik ve 1 yenilgi alarak 9 puan topladı. İngiliz ekibi, elde ettiği 9 puanla kendisine 7. sırada yer buldu.

Siyah-beyazlı takımın rakibi, geride kalan haftalarda kendi sahasındaki maçlarda Liverpool'u 1-0 yenerken, Chelsea ile 0-0, son hafta da lig lideri Manchester United ile 1-1 berabere kaldı.

-TUNCAY'IN ESKİ TAKIMI OLARAK TANINDI-

Milli futbolcu Tuncay Şanlı'nın eski takımı olarak Türk sporseverlerin aklında yer eden İngiliz ekibi, Premier Lig'in orta sıra takımı olarak dikkati çekiyor.

Geçen sezon ligi 13. sırada bitiren Stoke City, en büyük başarısını ise yine geçen sezon Federasyon Kupası'nda (FA Cup) finale çıkarak başardı. FA Cup finalinde Manchester City'nin rakibi olan İngiliz ekibi, rakibine 1-0 mağlup oldu.

-4 SEZONDUR PREMİER LİG'DE-

Avrupa'nın en önemli liglerinden biri olan Premier Lig'de yer alan Stoke City, bu organizasyonda 4 sezondur mücadele ediyor.

2008-2009 sezonunda Premier Lig'e çıkan Stoke City, en büyük başarısını ise geçen sezon FA Cup'ta ilk kez finale çıkarak başardı.

-TEKNİK DİREKTÖRÜ PULİS-

1863 yılında kurulan Stoke City'nin başında iki sezondur Galli teknik adam Tony Pulis bulunuyor.

İngiliz ekibinde 2. sezonunu geçiren Pulis, özellikle milli futbolcu Tuncay Şanlı'ya fazla şans vermemesiyle dikkati çekmişti.

Kendi sahasındaki maçları 27 bin 500 kişi kapasiteli Britannia Stadı'nda oynayan İngiliz ekibi, UEFA Avrupa Ligi E Grubu ilk maçında Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla deplasmanda yaptığı karşılaşmadan 1-1 berabere ayrılarak 1 puan almıştı.

-KADROSU-

Stoke City''de Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde 8-0 yenildiği Liverpool'un o zamanki kadrosunda bulunan Peter Crouch'un yanı sıra Honduraslı Wilson Palacios da dikkati çekiyor.

İngiliz ekibinin kadrosunda şu futbolcular bulunuyor:

Kaleciler: Thomas Sorensen (Danimarka), Asmir Begovic (Bosna-Hersek), Carlo Nash (İngiltere)

Savunma: Danny Higginbotham (İngiltere), Robert Huth (Almanya), Matthew Upson (İngiltere), Andy Wilkinson (İngiltere), Ryan Shottan (İngiltere), Jonathan Woodgate (İngiltere)

Orta Saha: Glenn Whelan (İrlanda), Tom Soares (İngiltere), Marc Wilson (Kuzey İrlanda), Salif Diao (Senegal), Jermaine Pennant (İngiltere), Ryan Shawcross (İngiltere), Dean Whitehead (İngiltere), Michael Tonge (İngiltere), Rory Delap (İrlanda), Matthew Etherington (İngiltere), Diego Arismendi (Uruguay), Florent Cuvelier (Belçika), Wilson Palacios (Honduras)

Forvet: Kenwyne Jones (Trinidad Tobago), Ricardo Fuller (Jameika), Mamady Sidibe (Mali), Jonathan Walters (İngiltere), Peter Crouch (İngiltere), Cameron Jerome (İngiltere)