Orhun Ene maçın hakemine isyan etti

Giriş Tarihi 04 Eylül 2011, 00:00 Güncelleme 04 Eylül 2011, 22:56
Orhun Ene maçın hakemine isyan etti

İÇİNDEKİLER

A Milli Basketbol Takımı'nın başantrenörü Orhun Ene, Polonya maçı sonrası düzenlenen basın toplantısında karşılaşmayı değerlendirdi.

Ay yıldızlı ekibin başantrenörü Ene, basın toplantısında önemli bir maçı kaybettiklerini söyledi. Ene, "Şampiyonanın ilk iki günü iyi basketbol oynayıp, üçüncü gün Litvanya maçının belli bir bölümü iyi oynadıktan sonra Polonya maçı bizim için ölüm kalım maçıydı. Böyle oynamak bizler açısından hayal kırıklığı oldu. Böyle oynamamamız lazımdı. Takım olarak iyi bir takımız, kaliteli oyuncularımız var. Hücum ve savunma anlamında belli bir periyot farklılığımızı yansıtamadık. Böyle bir maçı kaybettiğimiz için en başta ben üzgünüm." şeklinde konuştu.

Önlerinde zorlu bir maç olduğunu söyleyen Ene, "Bu mağlubiyeti telafi etmek için önümüzde İspanya maçı var. Bu mağlubiyeti unutacak ve yarınki maçı kazanmak zorundayız. Unutmamamız gereken ise çok önemli bir maçı böyle oynayıp kaybetmek bizim için prestij kaybı oldu. Elimizde bir şansımız daha var. Bugünü unutmalıyız yoksa yarın elimizdeki şansı da kaybederiz." dedi.

Savunma anlamında etkili olamadıklarını da dile getiren Ene, "Maçın belli bir döneminde bir şeyler yaptık ama savunma olarak bizim 84 sayı yememiz çok fazla. Onlarında hedef maçıydı ama bizim rakibimizi 65 sayıda tutmamız gerekirdi. Maçın sonu kafa kafaya gelince maç topunu iyi kullanarak, kazandılar." diye konuştu.
Mağlubiyet için herhangi bir nedenin arkasına sığınmadığını da ifade eden Ene, son olarak şunları söyledi:
"Hakemlerin arkasına sığınmıyorum ama hayatımda böyle bir şey görmedim. Belli bir düzeyde oynanan oyunda çalınan düdükler var. Yanlış anlaşılmasın mağlubiyeti hakemlere fatura etmiyorum ama oynadığımız basketbolda iki hakemin çaldığı düdükler, Avrupa'da veya bizim liglerdeki düdüklere benzemedi. Çaldıkları sportmenlik dışı fauller, 3 atışlı fauller, bunların hiçbiri benim gördüğüm bir şey değil. 8 sayı üst üste bir faulden yenildiğini görmedim. Bu yüzden her şey bizim adımıza kötüydü. Bu anlamda da sahada neyi çaldığı belli olmayan 2 hakem vardı."