Okur, 'Fenerbahçe şampiyon olsun'

NBA'de Utah Jazz forması giyen milli basketbolcu Mehmet Okur, Beko Basketbol Ligi play-off final serisi sonunda taraftarı olduğu Fenerbahçe Ülker'in kazanmasını istediğini söyledi.

Giriş Tarihi 17 Haziran 2011, 00:00 Güncelleme 17 Haziran 2011, 14:37
Okur, ’Fenerbahçe şampiyon olsun’

İÇİNDEKİLER

Mehmet Okur, Gaziosmanpaşa Hastanesi'nin Silivri'de böbrek hastası çocuklar için düzenlediği yaz kampının açılışının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Galatasaray Cafe Crown ile Fenerbahçe Ülker arasındaki final serisi hakkındaki düşünceleri sorulması üzerine Okur, şöyle konuştu:
''Bir Fenerbahçe taraftarı olarak Fenerbahçe Ülker'in şampiyon olmasını isterim. Fenerbahçe Ülker, Sinan Erdem Spor Salonu'ndaki 5. maçtan gerekli dersleri çıkarmıştır diye düşünüyorum. Ancak bu akşam zorlu bir maç onları bekliyor. Galatasaray taraftarı Abdi İpekçi Spor Salonu'nu dolduruyor ve güzel bir atmosfer yaratıyorlar. Bir maç daha uzayabilir ama Fenerbahçe'nin şansının yüzde 51 olduğunu düşünüyorum.''

Sakatlığı konusunda da bilgi veren Mehmet Okur, belindeki ve ayağındaki sorunun tam olarak düzelmediğini, güçlendirme çalışmalarını sürdürdüğünü dile getirerek, şöyle dedi:
''Son 3 ay basketbol oynamadım. Sakatlığım nedeniyle Avrupa şampiyonasında oynamam çok zor görünüyor. Daha önce 9-10 ay kadar ayrı kalmıştım ve tam iyileşmeden dönmüştüm. Yeniden sakatlandım. 'Keşke dönmeseydim' diyorum. Bu kez dersimi aldım. Sağlam adımlarla ilerliyorum. Hedefim yeni sezondaki ilk maça yetişmek. Her şey olumlu gidiyor.''

Yaşadığı sakatlıkların kariyerini NBA'de sonlandırmak yönündeki düşüncelerini değiştirmediğini ifade eden Okur, ''(37-38 yaşına kadar oynarım) diyordum. Şu an 32 yaşındayım. Sakatlıklardan sonra daha ne kadar oynarım diye düşünüyorum. Tabi ki yine NBA'de bırakmak istiyorum ama hedef, 35-36 yaşına kadar oynamak diyelim'' ifadesini kullandı.