Renklerin mekanlara etkisi-2

İnsanların giysilerinde seçtiği renkler, onların kişilikleri hakkında çok şey söyler. Kullanılan renkler kişilerin sağlıklı yaşamalarına yardımcı olur...

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 29 Mayıs 2009 Güncelleme 29 Mayıs 2009, 00:50

İÇİNDEKİLER

Çalışma odası
Buralarda genellikle insanı zinde tutup, düşünce ufkunu artırabilecek maviden mora kadar olan renkler tercih edilmelidir. Bu renkler bizim anlama ve çalışma yeteneğimizi artıracak, en azından bizleri uyutmayacaktır.

Banyo

Banyolar küçük mekanlar olduğu için buralarda açık renkler tercih edilmelidir. Banyolarda genellikle beyaz renk tercih edilir çünkü bu renk insana ferahlık ve temizlik hissi verir. Mavi, turkuaz, yeşil ve deniz mavisi, banyolarda tercih edilmesi gereken diğer renklerdir.

Ebeveyn banyosu

Buralarda beyaz ve pembe arasındaki tonlar kullanılmalıdır. Bu aradaki renkler temizlik hissi yanında saflığı ve muhabbeti çağrıştırırlar.

Balkon

Evin yerleşimine göre renkler dış çevreyle uyumlu olmalıdır. Ormanlık bir yerde yeşil tonların, deniz kenarında ise mavi tonların hakim olduğu renkler kullanılmalıdır.

Tuvalet

Tuvaletin insan ömründe önemli bir yeri vardır. Buralarda insanın sakin düşünebileceği renkler; yani mavi, pembe ve mor gibi renkler kullanılması bizi menfi enerjilerden alıkoyar. Sifon çekilirken veya temizlik yapılırken tuvaletin kapakları veya kapısı mutlaka kapalı tutulmalıdır. Kozmik Bilinç'e göre yapılan uygulamalarda evin içindeki bütün müspet boyutlar kapağı açık bir tuvalete bırakılan menfi enerjilerle yani gaita ve idrar ile beraber evi terk etmektedir.

Yatak odası
Rahatlığın, huzurun ve sessizliğin egemen olması gereken bir odadır. Gençseniz ve yeni evliyseniz yatak odanızda yumuşak ve huzur veren, kırmızıya yakın hoş renkleri seçmelisiniz. Bu yaş grubundan büyükseniz, yumuşak maviye yakın sarımsı renkler seçmeniz gereklidir. Seçeceğiniz renkler bulunduğunuz yerin havasına göre uyum içinde olmalıdır. Mesela soğuk yerlerde sıcak renkler, sıcak yerlerde soğukluk hissi veren renkler kullanılmalıdır.

Maranki diyor ki! İKRA: OKU

Her insanın ilk ve birinci vazifesi, kendini keşfedip tanıması ve bu sayede aydınlanan mahiyet adesesiyle dönüp Rabbi'ne yönelmesidir. Kendi mahiyetini tanıyıp bilmeyen ve Yüce Yaratıcısıyla münasebet kuramayan bahtsızlar, sırtlarında nasıl bir hazine taşıdıklarını bilemeyen hamallar gibi bu dünyadan geçer giderler.

Kozmik beden temizliği organizasyonu sürüyor
Afyon Korel Termal Otel'in organizasyonunda; 3-10 Mayıs tarihleri arasında üçüncüsü gerçekleştirilen Kozmik Beden Temizliğidetoks- arınma programı, büyük bir ilgi gördü. Kozmik Bilim ve Bilinç Kulübü tarafından 2005 yılında başlatılan Kozmik Beden Temizliği'nin bu yılki bahar organizasyonu 5 yıldızlı Afyon Korel Termal Otel'de başarıyla sona erdi. Organizasyonun ilki geçtiğimiz aylarda gerçekleşmişti. Afyon Korel Termal Otel'in organizasyonunda, katılımcılar, kozmik bilim konusundaki çalışmaları ile tanınan Prof. Dr. Ahmet Maranki ve igleroterapist Elmas Maranki yönetimindeki bay ve bayan hekimler, masörler ve uzman kadro nezaretinde arınma yapıldı. Organizasyona ülkemizden katılanların yanında Avrupa, Ortadoğu ve Kafkas ülkelerinden de katılım gerçekleşti. Sonbaharın Kozmik Beden Temizliği ekim, kasım ve aralık tarihlerinde yapılacak.

BEDEN ARINIYOR
Türkiye'de 2005 yılında başlatılan ve her geçen gün gösterilen ilgiyle milyonlarca insan tarafından kabul gören Kozmik Beden Temizliğinin en önemli amacı; kanın, dokuların ve hücresel sıvıların kirlenmesine sebep olan zehirlerin bedenden atılmasıdır. Bir hafta süren organizasyon çerçevesinde; uzman kontrolünde bir beslenme takvimi uygulanıyor ve bu çerçevede organik gıdalar ve içecekler ile bitkisel besin destek ürünleri tüketiliyor, ayak detoksu uygulanıyor, tıbbi masajla terapi yapılıyor, her sabah ve akşam uzman kontrolünde sulu lavman uygulanıyor, uzmanlar kontrolünde termal ve kür uygulamaları yapılıyor, çamur tedavisi hekim tavsiyesine göre yapılıyor, akşamları uzmanlar tarafından konuyla ilgili seminer ve konferanslar veriliyor, serbest vakitlerde bölgenin tarihi ve turistik yerleri geziliyor.

Alerjik reaksiyonlar için
Küçüklüğümden beri özellikle sonbahar ve ilkbahar aylarında alerjik rahatsızlıklar yaşıyorum. Göz yaşarması, hapşırma, öksürük, kaşıntı sosyal yaşantımı çok olumsuz etkiliyor. Doktora gittiğimde polenlere ve bir çok şeye alerjim olduğunu ve uzun bir süre ilaç kullanmam gerektiğini söyledi. İlaç kullanmak istemiyorum. Bana önerebileceğiniz bitkisel bir kür var mı? (İsim: Selim Sülün Yaş: 35)

Alerji, vücudun, aslında zararlı olmayan bazı maddelerden veya hava şartlarından etkilenmesi yada psikolojik etkenler sonucu bazı maddelere aşırı reaksiyon göstermesidir. Alerjik reaksiyona yol açan antijene de "alerjen" denir. Alerjik reaksiyonlar tek tip değildir, birçok yolla ortaya çıkarlar, vücudun değişik bölümlerinde meydana gelebilirler ve çeşitli şiddette olabilirler. Öncelikle tavsiyem, polenlerin aşırı yoğun olduğu ilkbahar ve sonbahar aylarında elinizi yüzünüzü iyice yıkayıp, mümkünse polenlerin zararını en aza indirmek için dışarıdan eve dönüşlerinizde banyo yapın. Başta su olmak üzere, bol miktarda bitki çayları tüketin. Doktorunuzu verdiği ilaçların yanı sıra, karaciğerinizi temizlemek adına yılda en az bir kere beden temizliği yapın. Alerjik reaksiyonların kökeninde karaciğer rahatsızlıkları olabilir. Karaciğerin iç ve dış etkenlerden dolayı işlevini tam olarak yerine getiremeyip, kanı iyi temizleyememesi bu tarz sıkıntılara neden olabilir. Ayrıca alfa, soya, spirulina, enginar ve devedikeni bitkilerinin kullanılmasını tavsiye ederim. Doz ayarlaması açısından istenildiği takdirde tablet ve kapsül formlarını kullanılması da uygun olabilir. Kızartma, tavuk eti ve kırmızı et tüketimine dikkat etmeli, meyve ve sebze ağırlıklı beslenmelisiniz.