MÜGE ANLI

MÜGE ANLI

Tarihi 28 Mayıs 2010

Milyoner inşaatçı 7 aydır kayıp

Elif Uğur 42 yaşında, gözü yaşlı bir eş… 7 aydır kayıp olan 22 yıllık hayat arkadaşı Mehmet Uğur'u aramak için katıldı programıma… Elif Hanım, Mehmet Uğur'un ikinci eşi. İlk evliliğinden 11 çocuğu olan Mehmet Uğur, inşaat malzemeleri satan bir fabrikanın ve değeri milyonlara ulaşan bir servetin sahibi… 7 ay önce "İşe gidiyorum" diyerek evinden çıktı ve bir daha da geri dönmedi. Elif Hanım, "Eşimi birlikte çalıştığı müteahhit Levent Şeker alıp götürmüş işyerinden... Başına ne geldiyse o biliyordur" diyor başka da birşey demiyor. '

Müteahhit çelişkili konuşuyor'

Kayıp iş adamı Mehmet Uğur'un eşi Elif Uğur, "Eşim sabah evden çıkarken hiçbir problemi yoktu. İşe gideceğini söyledi. Dükkana gitmiş, öğleden sonra birlikte iş yaptığı müteahhit Levent Bey'le çıkmışlar. Sonra da kendisinden haber alamadık. Levent Şeker çelişkili açıklamalar yapıyor. Sürekli ifade değiştiriyor. Bir şeyler bildiğini düşünüyorum. Eşim neredeyse ortaya çıkarsınlar. Üzerinden 7 ay geçti. Eşimin başına ne iş geldiğini bilmek istiyorum" diye gözyaşı döktü.

YOLDA İNDİ, 'BURADA İNDİĞİMİ SÖYLEME' DEDİ
Elif Hanım'ın bu açıklamalarının ardından suçlanan müteahhit Levent Şeker bağlandı telefona… "Ben Adıyaman'a gidecektim, Mehmet Uğur 'Ben de Adıyaman'a gideceğim banka işim var, seninle geleyim' dedi. Birlikte yola çıktık. Bir süre gittikten sonra 'Beni burada indir, bir araç geçer binerim' dedi. Saat 16:00 civarıydı. Ardından da 'Burada indiğimi kimseye söyleme. Ağzımız bir olsun, ben de söylemeyeceğim' dedi. Mehmet Uğur indikten bir süre sonra benim aracım hararet yaptı.
Yolun kenarına çektim. O sırada uyumuşum, uyandığımda saat 18.00'di. Ben yoluma devam edip Adıyaman'a gittim. Sonrasını bilmiyorum" açıklamasında bulundu.

Levent Bey'in bu açıklamalarına Mehmet Uğur'un eşi ve fabrikasında çalışan İsmail Dörtkardeş karşı çıktı. İsmail Dörtkardeş, "Adıyaman'a müteahhitin işini halletmek için gidiyorlardı. Neden yolda insin' dedi. Eşi Elif Hanım ise "Levent Bey doğruyu söylemiyor. Benim eşimin iki otomobili var. Neden onunla birlikte gitsin. Ayrıca eşimi indirdiğini ve Adıyaman'a gittiğini söylüyor. İndirdiğini söylediği yerdeki kamera kayıtlarına baktık. Gitmedikleri ortaya çıkınca ağız değiştirdi" diye konuştu. Bütün bu tartışmalar devam ederken ortadaki tek bir gerçek var: Mehmet Uğur 7 aydır ortada yok. Emniyet görevlileri araştırmalarını sürdürüyor. Mehmet Uğur'un akıbetinin en kısa zamanda ortaya çıkacağına inanıyorum.