SEBZELERİ DE UNUTMAYIN
* D vitamini bakımından zengin yağlı balık, katkılı süt...
* Soyalı ürünler...
* Besinlerden alınan kalsiyumun kemik kaybını geciktirir. Genç kızların ve kadınların yeteri derece kalsiyum bakımından zengin gıda alması önemlidir.
* Allerijiniz yoksa süt ve yağsız süt ürünleri en iyi kalsiyum kaynaklarıdır. Tavsiye edilen günlük D vitaminin yüzde 30'unu sağlayan yağsız yoğurt mideyi yumuşatmakta faydalıdır.
* Kılçıklı sardalye, kahvaltı gevrekleri, karalahana ve brokoli gibi yeşil yapraklı sebzeler...
VİTAMİN DEPOSU
Günlük 100 gram kuru erik, günlük bor gereksiniminin büyük bölümünü karşılar. Ayrıca vitamin ve mineral deposu olan kuru erikte, B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitaminleri ile birçok mineral bulunur.
KIRILGAN OLMAYIN
Kemiklerin yıpranması ve incelmesiyle ortaya çıkan osteoporozda kemikler kırılmaya karşı hassas olur. En hassas bölgeler kalça, omurga ve önkoldur. Geleceğe yatırım amaçlı olarak kalsiyum zengini gıdalar tüketilmeli.