Bunalım cinselliğe zararlı

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Nisan 2013 Güncelleme 18 Nisan 2013, 00:00
Bunalım cinselliğe zararlı

İÇİNDEKİLER

3 yıldır evliyim. Son 2 yıldır cinsel ilişkide yeterince sertleşemiyorum. Eşim, çocuğumuz olmaz diye korkuyor. Bunalımdayım. Yardım edin lütfen!
Bunalımda sertleşme olmayabilir. Cinsel ilişki o an sadece onu düşünmen gereken bir durumdur. O anda kaygılar, korkular, ya olmazsa fikirleri, borcunalacağın, çek senet- çocuk olmazsa diye düşünürken iş işten geçer. Japonların dediği gibi "Şu an yaptığı iş, en önemli iştir". Yani o an sadece cinsel ilişkine yoğunlaş. Başka şeyler düşünme. 15-20 dakika sonra yine ne istersen onu düşün. Cinsel temas esnasında, cinsel istek duyulmasına karşın, erkek cinsel organının sertleşme bozukluklarına, yeterli veya kesinlikle sertleşmemesine "iktidrasızlık" denir. İktidarsızlık, cinsel isteksizlik değildir. İktidarsız bir erkek orgazm ve baba olabilir.

Babam 3 aydır kilo kaybediyor. Karnının sağ tarafı ağrıyor. Ateşi çıkıyor. Doktora gitmiyor. Kötü bir şey olabilir mi? Korkuyorum.
Devam eden kilo kaybı şikayeti önemlidir. Öncelikle şeker hastalığı, troid bezi çok çalışması, tüberküloz, ve tabi kanser ihtimallerini araştırmak gerekir. Bunun için muayene ve tahlil şart. Mutlaka iç hastalıkları uzmanına götür. Gerekirse aile büyüklerini devreye sok. Kilo kaybı, halsizlik, iştahsızlık, karın sağ üst kadranda ağrı ve ateş özellikle karaciğer kanserinin başlıca bulgularıdır. Bu ve benzer ihtimaller için hemen doğru doktora.

Böbreğimin çürüdüğünü söylediler. Ameliyat gerekiyormuş. Niye ameliyat etmek istiyorlar? Başka çaresi yok mu?
Böbrek çürümesi, böbreğiniz görevlerinin yerine getirememesi demektir. Bu böbreğin vücudunuzda kalmaya devam etmesi sonucu yan ağrısı, tekrarlayan idrar yolu enfeksiyonları, böbreğinizde taş oluşumu, kanama, hipertansiyon, beyin kanaması, kalp hastalığı gibi komplikasyonlar gelişebilir.

Kabızlık çekiyorum. Büyük abdeste çıkamıyorum. Ne ilaç kullanmam gerek?
Mümkün olduğunca dışkı yumuşatıcı ilaç kullanma. Sofrada sebzeyi meyveyi arttır. Kahvaltı et. Sabahları aç karına bir adet kuru kayısı, kuru incir veya kuru erik ye. Üzerine iki bardak su iç. İhtiyacın olsun veya olmasın tuvalete giderek 15 dk kadar tuvalette otur ancak ıkınma. Her sabah bu dışkılama girişimine zaman ayırmak bağırsak alışkanlığında uzun süreli bir rahatlama sağlayabilir. Bitkisel ilaçlar kullanıldıkları müddetçe etki göstermeye devam ederler. Devamlı kullanıldıklarında kemik erimesi, protein kaybı ve bağımlılık yapabilirler.

Halsizlik, nefes nefese kalma, çabuk yorulma şikâyetim var. Şişmanım. Kilo veremiyorum. Gebelikte kan şekerim bir yüksek bir düşük çıktı. Öneriniz var mı?
Bazı kan testlerini yaptırman gerekir. En azından 2 saatlik şeker yükleme testi, insülin direncini öğrenmek için HOMA IR testi yaptır. Kan sayımı, Troid çalışmasını gösteren TSH gerekecek. Ayrıca nefes nefese kaldığına göre burundan da nefes almıyorsun demektir. Burnun tıkalı olabilir. Hemen bir kez kulak burun boğaz muayenesi ol.