Yağ yakmak istiyorum. Hangi gıdalar yardımcı olur?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 30 Aralık 2012 Güncelleme 30 Aralık 2012, 00:00
Yağ yakmak istiyorum. Hangi gıdalar yardımcı olur?

İÇİNDEKİLER

Yağ yakmak istiyorsan hareket et. Ama bir numaralı iş yağlanmamak. Yine de Sihirli Gıda arayanlar için iyi bir haberim var. Artık aramayın, çünkü sihirli gıda diye bir şey yok. Biber, kepekli tahıllar, yeşil çay, ananas, bakliyat, tarçın, kahve, kereviz metabolizmaya katkı sunar. Yediğinden fazla hareket eden zayıflar. İşte bu da Sihirli Formül.

* Çok zayıfım. Bir kez gebe kaldım ama düşük oldu. Çok zayıfken doğum yapabilir miyim?
Gebelik öncesi beslenme ve kilo durumu önemlidir. Gebelik öncesi (vücut kitle katsayısı=Gebelik Öncesi Ağırlık/boyun karesi) indeksiniz düzenlenmelidir. Sağlıklı bir kadında vücut kitle katsayısı 20-25 arasında olmalıdır. Gebelik döneminde alacağınız kilo takibi de önemli. Düşüklerin diğer nedenlerine de bakılmalı.

* Bazen nefesim kesiliyor. Uykuda değil ama... 4-5 dakika boyunca nefes alamıyorum. Ne yapmalıyım?
Önce Göğüs Hastalıkları veya İç Hastalıkları uzmanına muayene ol. Ama anlattığına göre bahsettiğin durum Nefes Açlığı olabilir. Yani aslında aldığın nefes sana yetmiyor gibi gelebilir. Sıkıntı, stres, evham, kaygı, depresyon durumları böyle yapabilir. Bir de burun tıkanıklıkları böyle sıkıntı verebilir.

* Gastritim var. Ne yapmam nasıl beslenmem lazım?
Bin cevaplık bir soru sormuşsunuz. İşte cevabı; Az az sık sık yemek ye. Aşırı sıcak soğuk yeme. Yavaş ye. İyi çiğne. Ne pişirirsen Kavurmadan pişir. Yasak listesi: Çay, kahve, kakao, hazır meyve suyu, gezlğ içecekler, limonata, turp, salça, sirke, ketçap, hardal, zeytin, kuruyemiş, kuru meyve, yağlı ve kızartma yiyecekler... Kafan karıştı değil mi? Sana sıkıntı veren gıdaları not et. Onları yeme.

* Şekerim var. Gözüme vuruyor. Göz kanaması oluyor. Ne yapmam gerek?
Hemen göz hastalıkları uzmanına git. Retina tabakasındaki bu kanamalar Lazer Tedavisi ile durdurulabilir. Kan şekerini dengede tutmalısın. Yoksa tekrarlar. Ayrıca damar hasarının başladığını gösteren bir durum olduğundan kalp, böbrek muayenesi de gerekir. Hemen bir İç Hastalıkları Uzmanının takibine gir. Hayatını hastalığına uygun şekilde değiştir. Yoksa hastalık senin hayatını değiştirtir.

* Damar tıkanıklığına hangi yiyecekler iyi gelir. Neler yememeliyim?
Kesinlikle uzak durulması gereken besinler: Sakatat, katı yağlar, hamburger, salam, sosis, sucuk, tavuk derisi, kızarmış balık, yağlı peynir, sütlü tatlılar, pasta, krema, cips, kızartma, mayonez. Tüketmeye engel bir hastalığın yoksa kekik, rezene, ısırgan, papatya, anason ıhlamur çayları, portakal suyu ve ballı sirke iç.