Guatr için ne kullanmak gerekir?

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 12 Aralık 2012 Güncelleme 12 Aralık 2012, 00:00
Guatr için ne kullanmak gerekir?

İÇİNDEKİLER

Guatr oluşmasında en büyük etken toprak ve suda yetersiz iyot olmasıdır. Tuzların iyotlanması guatr olmasını engeller. Bazı kişilerde aşırı iyot yan etkilere neden olur. Guatrı önlemek için tiroid hastalığı yoksa iyotlu tuz yemelidir. Troid bezi çalışmasını da takip etmek lazım.

Ayak dikeni için ameliyat şart mı
?
Hayır. Özellikle Fizik Tedavi Uzmanlarının tespit ve gözetiminde ultrason ile topuk dikeni kırma yöntemleri var. Ayrıca günlük hayatta silikon tabanlıklar veya topuk yastığı gibi ara çözümler var. Bir fizik tedavi uzmanına görünün.

İdrar yolu enfeksiyonu için ne önerirsiniz
?
Enfeksiyonun sebebi için hemen tam idrar tahlili yaptırın. Şeker hastalığının belirtilerinden biri idrar enfeksiyonlarıdır. Böbrek taşı, kumu, idrar kanalı bozuklukları, bağışıklık sistemi gibi bir çok hastalığın ilk belirtisi olabilir. Tuvaletten önce ve sonra el ve idrar yolları temizliğine önem verin.

Sol orta kulağımda ses (çınlama) var. Nasıl tedavi edebilirsiniz?
Özel bir tedavisi yok. Gerçek nedeni bulursa bunu ortadan kaldırmaya yönelik tedavilerle kulağınızdaki çınlamalar da ortadan kalkar. Bunun için bazı röntgen filmleri ve denge testleri gerekebilir. Bazı durumlarda ilaçlar yardımcı olur.