* * *
HANGİ GIDALARDAN KAÇINMALIYIZ?
Sakatat (ciğer, yürek, dalak, böbrek, işkembe vb.)
Küçük balıklar (hamsi, sardalya) midye, karides,
Et suları: Bundan özellikle kaçınmak gerekir.
Nohut, mercimek, fasulye, gibi baklagiller tüketmeyin. Büyük balık, kırmızı et, kümes hayvanlarını ise çok tüketmeyin
Bunları haftada 1 defadan fazla yemeyin.
* * *
GUT HASTALIĞI NEDİR?
Artık çökelti maddelerinin vücudun çeşitli yerlerinde birikmesiyle hastalıklar ortaya çıkabilir. Ürik asit nedeniyle eklemlerde "Mono Sodyum Ürat" kristallerinin birikmesiyle ortaya çıkan hastalığa gut denir.
* * *
ŞİKAYETLER NELERDİR?
Eklemlerde özellikle ayak başparmağında tekrarlayan ağrı, hassasiyet, kızarıklık, şişlik, hareket kısıtlılığı durumlarında bu hastalıktan şüphelenmeliyiz. Ürik asit kaynaklı böbrek taşı da görülebilir.