Vapur alternatif kutlama mekanı

Yenilendikten sonra Rahmi M. Koç Müzesinde müze gemi olarak kullanılan ''Fenerbahçe'' adlı vapur, doğum günü gibi özel günler için alternatif kutlama mekanı arayanlara hizmet vermeye başladı.

Giriş Tarihi 21 Aralık 2010, 00:00 Güncelleme 22 Aralık 2010, 09:42
Vapur alternatif kutlama mekanı

İÇİNDEKİLER

Yapılan yazılı açıklamaya göre, müze tarafından 2009 yılında Haliç kıyısına demirlenerek sergilenmeye başlayan, İngiliz tarzı döşenmiş vapur, doğum günü kutlamaları için farklı mekan arayanların ilgisini çekiyor.
Doğum gününü vapurda kutlamak isteyenler pastalarını, süslemelerini, kostümlerini ve fotoğrafçıyı dilediği şekilde seçebiliyor.

Doğum günü sahibinin getirdiği pastanın servisiyle birlikte meyve suyu, meşrubat, çay veya kahve ile kuru pasta ya da sandviç şeklinde ikramlar, seçmeli olarak vapur büfesinden veriliyor.
Müzenin açık olduğu saatlerde uygulanan doğum günü paketi, müze gezisini de kapsıyor. Ayrıca atlıkarınca ve tren gezisi de yapılabiliyor.

Doğum günü partileri, vapurun ilk katında kıç güverte bölümündeki arka yolcu kısmında ya da güzel havalarda vapurun açık alanlarında gerçekleştiriliyor.

Dileyenlerin tüm gün kutlama yapabilecekleri Haliç manzaralı vapurda kutlama yapılacak alan, tercih edilen süslemelerle renklendiriliyor.

''Fenerbahçe'' vapurunda doğum günü gibi özel günlerini kutlamak isteyenler 0212 369 66 00 numaralı telefondan detaylı bilgi alabilir.

''Fenerbahçe'' adlı vapur, eşi ''Dolmabahçe'' adlı vapur ile birlikte 1952'de İskoçya Glasgow'da William Denny & Brothers Dumbarton tezgahlarında inşa edildi.

''Bahçe tipi'' vapurların bir üyesi olan vapur, o zamanki adı Şirket-i Hayriye, bugünkü adıyla Türkiye Denizcilik İşletmelerinde 14 Mayıs 1953'te hizmete girdi.

Uzun yıllar Sirkeci-Adalar-Yalova-Çınarcık arasında sefer yapan geminin genel görünümü ve iç dekorasyonu, geleneksel İngiliz karakterini yansıtıyor.

Kullanım amacı ve sürati bakımından ''Paşabahçe'' adlı vapur ile büyük benzerlikler gösteriyor.
Her biri 1500 beygir gücünde iki Sulzer dizel motoru bulunan ve saatte 18 mil hız yapabilen vapur, büyük bacası ve özellikle ahşap aksamı ile göz dolduruyor.

''Fenerbahçe'' vapuru, 22 Aralık 2008'de ''Veda Turu'' isimli son seferini yapmıştı.