Çocuk cesetleri çıktı!

Mıcır yüklü kamyon, yükünü boşaltırken kamyonun kasasındaki mıcırların arasından brandaya ve birbirlerine sarılı halde 14-15 yaşlarında 2 çocuk cesedi çıktı.

Giriş Tarihi 18 Ekim 2010, 00:00 Güncelleme 19 Ekim 2010, 17:11
Çocuk cesetleri çıktı!

İÇİNDEKİLER

Elazığ'ın Harput ilçesinde bulunan taş ocağından mıcır yükleyen damperli kamyon sabah Diyarbakır-Şanlıurfa Karayolu üzerinde bulunan ve inşaat malzemeleri ile yol yapım malzemeleri satan bir firmaya mıcır getirdi.

Mıcırı döken kamyon sürücüsü, daha sonra aracı ile geri döndü. Ardından buradan mıcır almaya gelenlerin aracına iş makineleri yükleme yaparken, mıcırların arasında bulunan bir branda fark edildi.

Brandadan insana ait el çıkınca, buradakiler durumu hemen polise bildirdi. Olay yerine gelen polisin ilk yaptığı inceleme sonunda brandanın içerisinde 14-15 yaşlarında olduğu sanılan iki erkek çocuğa ait ceset tespit edildi. Olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcısının yaptığı incelemede, çocukların vücudunda herhangi bir darp ya da kesici alet izine rastlanmadı.

SÜRÜCÜ İFADE VERDİ


Yapılan ilk incelemenin ardından, mıcırı Elazığ'dan Diyarbakır'a götüren kamyon sürücüsünün de ifadesine başvuruldu. Kamyon şoförü, önceki gece kamyonunu mıcır yüklemek için taş ocağına bıraktığını belirterek, "Kasanın içini kontrol etmeye gerek duymadan mıcır yükledik. Diyarbakır'a getirip boşalttım, ardından da geri döndüm. Kasadaki branda kamyonuma ait" dedi.

ÖLÜM UYKUSU ŞÜPHESİ


Soruşturmayı sürdüren polis, çocukların taş ocağında gece üşümemek için brandaya sarılarak uyuduklarını, üzerlerine mıcır yüklenince, tonlarca taş parçasının altında kalarak öldüğü ihtimali üzerinde duruyor. Harput ilçesindeki taş ocağında da detaylı bir inceleme başlatıldı.

Görgü tanığı Musa A. (50), olay yerine 5 kilometre uzaktaki Kırkkuyu mezrasında oturduğunu ve mıcır almak üzere oraya gittiğini anlatarak, "Evimin bahçesinde tadilat vardı. Mıcır almaya geldim. Benden önce birkaç kişi mıcır aldı. Sıra bana geldiğinde kepçe çalışmaya başladı.

Bu sırada mıcırların arasında yeşil bir branda gördük. Kepçe şoförü ne olduğunu öğrenmek için çekip çıkarmak istedi. Çıkaramayınca kürekle biz de yardım ettik. Bu sırada brandanın içinden insan eli çıktı. Korktuk ve uzaklaştık. Polisi aradılar. Sonra da brandadan 2 çocuğun cesedi çıktı. Çocuklar birbirlerine sarılmışlardı"dedi.