Antalya'da mucize kurtuluş

Antalya'da bir apartmanın 6. kat balkonundan düşen 1 yaşındaki bir bebek, kendisini çamaşır iplerine tutunurken fark eden kapıcı tarafından düştüğü sırada mucizevi şekilde kurtarıldı.

Giriş Tarihi 16 Temmuz 2010, 00:00 Güncelleme 16 Temmuz 2010, 19:23
Antalya’da mucize kurtuluş

İÇİNDEKİLER

Meltem Mahallesi Ankara Sitesi A Blok'ta kapıcılık görevini yapan Metin Onur (40) ile site çevresindeki berber dükkanında çalışan Adnan Soytürk, aparman yöneticisi Ali Bulut'un 1 yaşındaki oğlu Ahmet Ege Bulut'un balkon demirlerine tırmandığını ve çamaşır iplerine tutunmaya çalıştığını fark etti.

Bebeğin düşeceğini anlayan ve evde bulunan kişileri yüksek sesle uyaran kapıcı Metin Onur, çocuğun düşebileceği yere geçerek tedbir aldı. Çamaşır iplerine tutunan bebek, kısa süre sonra 6. kattan düştü.
Mucizevi şekilde Metin Onur'un açtığı kollarına düşen bebek, Metin Onur'la birlikte yere düştü. Metin Onur'un kurtardığı bebeğin, kapıcıyla birlikte yere çarpmanın etkisiyle sol bacağı kırıldı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Ahmet Ege Bulut'un hayati tehlikesinin bulunmadığı ve ortopedi servisine alınarak kırık tedavisine başlandığı bildirildi.

Karakolda olaya ilişkin ifade veren kapıcı Metin Onur , yaptığı açıklamada, hala olayın şokunu yaşadığını belirterek, bebeğin kurtulmasının büyük mutluluk duyduğunu söyledi.

Bebeği balkon demirlerinde bulunan çamaşır iplerine tutunurken fark ettiğini kaydeden Metin Onur, evde bulunanlara seslendiğini ama gelen olmayınca balkonun alt tarafına geçtiğini ve kollarını açarak beklediğini anlattı.

Ankara Sitesi'nde kapıcılık yapan arkadaşının izne ayrılması üzerine geçici olarak 10 gündür binada çalıştığını anlatan Onur, bebeğin ailesini tanıdığını, olayın şaşkınlığını kendisinin de yaşadığını kaydetti.
Onur, bebeğin kucağına düşmesi sırasında bebekle birlikte yere çarptıklarını, bebeğin bacağında kırık, kendisinin de kolunda zedelenme meydana geldiğini ifade ederek, şunları söyledi:

''Çocuğun sesi geliyordu. Balkonda çamaşır iplerine asılıydı. Tek çarem çocuğu kucaklamaya çalışmaktı. Ben de babayım, kim olsa aynı şeyi yapardı. Bebeğin hayatı kurtulduğu için çok mutluyum. Bacağında kırık var ama durumu iyi. Yaşayacak ömrü varmış.''

Berber dükkanından çalışan Adnan Soytürk de çocuğu balkon demirlerinde gördüğünü ve sesini duyduğunu belirterek, hemen kapıcıya haber verdiğini, kapıcının zillere basıp yardım istediğini ardından da bebeğin düşme ihtimalini görerek kollarını açarak beklediğini söyledi.

Bu arada çocuğunun düştüğünü ve kurtarıldığı öğrenen Ali Bulut-Derya Bulut çifti de hastaneye geldi. Baba Ali Bulut, eşiyle birlikte hala olayın şokunu yaşadıklarını belirterek, ''Oğlumun kurtarılması büyük bir mucize. Bacağında kırık var ama sağlık durumu iyi'' dedi.

Öte yandan bebeğin düşmesine ilişkin polis tarafından yapılan araştırmada ise 1 yaşındaki Ahmet Ege Bulut'un, evde kendisine bakan 17 yaşındaki teyzesi Ayşe Mine Sarıca ile uyuduğu, ancak bir süre sonra uyanan bebeğin balkon demirlerine çıktığı öğrenildi."