Muharrem Yılmaz’ın istifasının perde arkası

A Haber ekranlarında Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası’na konuk olan Gazeteci-Yazar İbrahim Kahveci, TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz’ın istifasını çarpıcı tespitlerle değerlendirdi.

Giriş Tarihi 05 Haziran 2014, 00:00 Güncelleme 05 Haziran 2014, 15:14
Muharrem Yılmaz’ın istifasının perde arkası

İÇİNDEKİLER

Kahveci, Muharrem Yılmaz'ın istifasını 'TÜSİAD'ı değil, kendi şirketini korumak için istifa etti' diyerek yorumladı.

TÜSİAD DEMOKRASİYİ SAVUNURKEN, DARBECİLERLE İŞBİRLİĞİ YAPTI

"TÜSİAD Başkanı, TÜSİAD'ı kurtarmak için istifa etmedi, sadece kendi şirketini kurtarmak için istifa etti. TÜSİAD'ın geçmiş karakterine baktığımız zaman söylemleriyle yaptığı iş arasında ciddi uçurumlar oldu hep. TÜSİAD, demokratikleşmeyi savunurken bile darbecilerle işbirliği yaptı. Geçmişte TÜSİAD sermayesinin oluşumuna baktığımızda, derin devlet ve devlet yapısı altında şekillenen bir kapitalist kesimin var olduğunu görüyoruz Türkiye'de."

"TÜSİAD'ın demokratikleşme noktasında yaptıklarına baktığınız zaman, demokratik, gelişen, büyüyen bir devlet istiyor görünümündeler. Ama yaptıklarına baktığınız zaman, yaptıkları ağırlıklı olarak bu söylediklerinin tam tersi. Muharrem Yılmaz da bunun somut bir örneği. 1 Mayıs'ta işçi bildirisi yayınlayıp, işçilerin eylem yaptığı yere tezek dökülmesi tipik bir TÜSİAD davranışıdır."