Play-off'tan sonra bir yenilik daha!

Play-off'tan sonra bir yenilik daha!TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar birbirinden önemli açıklamalar...

Giriş Tarihi 02 Aralık 2011, 00:00 Güncelleme 02 Aralık 2011, 16:55
Play-off’tan sonra bir yenilik daha!

İÇİNDEKİLER

Aydınlar, Sabah gazetesine verdiği röportajda: "Play-Off uygulaması nedeniyle ligin heyecanının kaçtığını söyleyenlere katılmıyorum. İlk 4'ü kim garanti edebilir. Play-Off uygulamamız tutarsa gelecek sezondan itibaren Play-Out uygulamasına da geçeceğiz" dedi.

TFF Başkanı asıl bombayı ise şu sözlerle patlattı: "Şu anda Avrupa'da Almanya, Fransa, İtalya, İsviçre, Yunanistan, Portekiz... Bütün bu ülkelerde şike ile ilgili cezaları disiplin kurulları veriyor. Türkiye'de ise yönetim kurulu veriyor. TFF Yönetim Kurulu da şikeye ceza verme konusunda uzman değil. Bu konuda uzmanlığı yok ki. Mesela şu an bir tane hukukçu yönetim kurulu üyemiz var. (Yunus Egemenoğlu) O da olmayabilirdi, tesadüfen var. Ama hem Etik Kurulumuz, hem de Profesyonel Disiplin Kurulumuz en başarılı hukukçulardan kurulu. Bu da hukuki bir süreç olduğuna göre Disiplin Kurulu'nun (PFDK'nın) bu kararı vermesi daha doğru olur. Ben bu değişikliği düşünüyorum ve bu düşüncemi önümüzdeki günlerde yönetim kuruluna götürebilirim. Dolayısı ile de küme düşme konusundaki bu yönetmeliğimiz (talimatımız) değişebilir.

Kim ilk 4'ü garanti edebilir!
Play-Off uygulaması nedeniyle heyecanın öldüğü şeklindeki görüşlere katılmadığını da belirten Aydınlar, "Heyecan nasıl biter? Şu anda puan cetvelinin ilk dört sırasında Dört Büyükler mi var? Kim ilk dörtte 4 Büyükler'in yer alabileceğini garanti edebilir? Play-Off'larda daha çok heyecan olacak. Play-Off'a bakıp göreceğiz. Eğer tutarsa gelecek sezon Play-Out'u da uygulamaya koyacağız. Düşen takımlar da final oynayacak. Düşme hattındaki takımların hepsinin ligde kalma iddiası olacak ve belki de düşmeyecekler" ifadelerini kullandı.