Bu kafayla 2022 de hayal!

335 bin nüfuslu İzlanda karşısında bile rezil oluyorsak şapkayı önümüze koyup düşünelim.Türk futbolu altyapıdan başlayıp en üste kadar yenilenmeli... Oyuncu yetiştirecek sistemi kurmalıyız. Lucescu gibi devri geçmiş hocayla değil devrim yapacak yerli bir hocayla yola devam etmeli. Yoksa 2022 de hayal!

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 08 Ekim 2017 Güncelleme 08 Ekim 2017, 02:05
Bu kafayla 2022 de hayal!

İÇİNDEKİLER

Türkiye' nin İzlanda'ya Eskişehir'de 3-0 yenilerek Dünya Kupası'na katılma hakkını 1 maç kala kaybetmesi futbol dünyasında büyük bir tepkiyle karşılandı. Futbol otoriteleri A Milli Takım'ın çağdışı bir futbol oynadığında birleşirken bu kafayla Katar'da yapılacak 2022 Dünya Kupası'na katılmasının bile hayal olduğunda birleşti. Bu futbolla ve kafa yapısıyla başarılı olmanın imkansız olduğunu savunan otoriteler özellikle TFF'ye ve Milli Takım Teknik Direktörü Mircea Lucescu'ya büyük bir tepki gösterdi. İşte spor yazarlarının o görüşleri:

RIDVAN DİLMEN
Avrupa futbolunu izliyoruz, görüyoruz. Türk futbolundaki dinamiklerimiz, iradelerimiz, kanımız farklı. Almanlar hep Alman hocalarla şampiyon olmuşlar. Lucescu eli ayağı düzgünse Sabri de, Rıdvan da gelsin oynasın diyen bir teknik direktör profili çizdi. Bu son derece yanlış.

ERMAN TOROĞLU
Yıldırım Demirören, Bay Lucescu, Arda Turan... Kol kola girin Türk futbolunu terk edin. Yeter artık! Defolun gidin diyemiyorum. Çünkü terbiyem müsait değil. Türkiye'de bir Futbol Federasyonu fiyaskosu var. Yaptıkları çok şey rezalet. En son yaptıkları rezalet de Lucescu'yu getirmeleri.

ŞANSAL BÜYÜKA
İddia ediyorum, bu kafa 2020'ye de gidemez. Türkiye gerçekleri konuşmak ve uygulamak zorunda. Bu kafayla bu düzenle, bu şımarıklıkla maalesef bundan daha fazlası olamaz. Sadece şu olur: Eller oynar biz seyrederiz. Futbolcularımız da tembel, calışmayı sevmiyor ve kendini geliştirmiyor.

YILMAZ VURAL
Böyle bir futbol oynanmaz. Eğitilmiş ile eğitilmemişin farkını gördük. Sizin hiç kabahatiniz yok çocuklar. Bu ülkenin futbol sistemi oyuncu yetiştirmiyor maalesef. Gidiyoruz, dönemiyoruz. Geliyoruz gidemiyoruz. Ne olacak bizim halimiz. Dünya futbolu bu değil. Ders alacağımız çok şeyler var.

İLKER YAĞCIOĞLU
Ortaya koyduğumuz oyunla kazanmayı hak edecek hiçbir şey yapmadık. Bence biten başka şeyler de var. Birincisi Yıldırım Demirören. Bu saatten sonra kalması bence mümkün değil. TFF'den başlayıp altyapıya kadar değişiklik şart. Yoksa daha çok Dünya Kupası'nı televizyondan izleriz